Perjantaina oli niin kiirus päivä, että kerkisin vasta illalla sanomalehtien kimppuun. Arg, tiiviin työviikon päätteeksi Hesarissa kirjallisuuskriitikko Vesa Karonen osui kuin amor meikäläistä suoraan sydämeen. Tosin tässä kohden ei romantiikasta ollut tietoakaan. Hän kanavoi sivulla D9 omia mietteitään erilaisten tunnettujen henkilöiden sanavalinnoista. Niin, en minä tietenkään ollut niitä nimeltämainittuja tunnettuja, mutta minulle rakas ja tärkeä sana, elämän koko kluu, oli päässyt Karosen listalle vaalien kestosuosikkisanana. Hän nimittäin ennusteli, että koko vaalikamppailun käytetyin sana tulee olemaan ARKI.

Arki on todellakin minulle tärkeä teema, koska elämä on pääosin sitä. Haluan parempaa, turvallisempaa ja terveempää arkea. Mitä sitä enempää kuorruttamaan? Parempi sanoa suoraan kuin tehdä siitä jotain "juhlakausien välissä olevaa työhön, kodinhuoltoon, itsensä kehittämiseen ja perheen kanssa toimimiseen jäävää aikaa". Tuo juhlakausien välissä olevaa työhön, kodinhuoltoon, itsensä kehittämiseen ja perheen kanssa toimimiseen jäävää aika lienee todellista poliittista sanaliturgiaa. Mielestäni on hienoa, että arki on ARKEA.

*********************************************

Hesari pistää nyt silmään kuin tikku muutenkin. Jatkan siis. Kuukausiliite rapsahti tänään neljän jälkeen postiluukkuun. Siellä kirjoittajana Hämäläisen Unto maalaili tulevia hallituskuvioita. Hän toteaa, ettei KD viime eduskuntavaaleissa kiinnostanut kepua eikä kokoomustakaan hallituskaverina. Ymmärrettävää kok-kepu-näkökulmasta, eihän neljä vuotta sitten kummankaan puolueen mielessä ollut juurikaan arvopohjaltaan kestävät arvot kierrätystä lukuunottamatta. Arvotyhjiössä alkaa varmasti vanha suola janottaa.

Kun kansa kaipaa arvokeskustelua, selkeää pohjaa elämälle ja avointa, äänestäjäkuluttajana luotettavaa politiikkaa, on isojenkin puolueiden kallistuttava tutkimaan, miltä pohjalta valtakunnan päätöksentekoa viedään. KD:n viesti on äänestäjälle samoin kuin toisille puolueille selkeää, avointa ja kursailematonta. Ihmiset kaipaavat arkeensa juuri huolenpitoa ja  tasa-arvoista arjen järjestystä. Toisen asemaan asettuminen on politiikassakin nouseva trendi. Olen vakuuttunut, että Unto Hämäläisen maalailema hallitusnäky ei toistu samanlaisena. Pelkkä trendikäs arvoliberalismi kun ei pyöritä koko maailmaa.

********************************

Ei, en ole mennyt anttituiskumaisesti biitistä enkä Hesaristakaan sekaisin, vaikka olenkin hereillä kukonlaulun aikaan. Meidän kotona tässä kohden ollaan hereillä ennemminkin "koiran haukunnan aikaan", sillä isi ja tyttäret viettävät Kajaanissa isi-tyttö-laatuaikaa koiraharrastuksen parissa tämän viikonlopun. Molemmat tytöt kisaavat junior handler -kisassa. Tässä kirjoitellessani nuoret neidit touhuavat lähtöä ja äiti joutaa lörpöttelemään blogiinsa niitä näitä. Tänään äitiä  ei tarvita  muuhun kuin halimiseen ja onnenpotkuun. Isi on ykkönen.

Onneksi Masa jäi kaverikseni kotiin. Tänään meillä on äiti-poika-vapaapäivä!