Savon Sanomien sunnuntaisessa lehdessä toimittaja Mauri Liukkonen antoi palaa. Hän pohti nykyisen sisäministerin toimintaa lämminhenkisesti. Kirjoittaja melkeinpä kuumeni.  Hän pohti näkökulmia sisäministerin toimista ensin suojelupoliisi Nevalan nopeaan eläkkeelle lähtöön. Seuraavaksi sai kyytiä Stasi-paperisto sisäministerin käsissä. Ohjettakin tulvahti: Avustajia ja alaisia kannattaa kuunnella enemmän!

Kipunaa löi seuraava aihe, turva-alan maisterikoulutus. Kritiikkiä tuli ovista ja ikkunoista. Sisäministeriä arvioitiin siitä, miten hän on vetänyt kotiinpäin  ja tehnyt politiikkaa tiedotuksella. Kaiken kerma ja sokeri on se, että opetusministeriö tekee lopullisen päätöksen koulutuksen sijoittumisesta, ei sisäministeriö. Sisäministeri on perustellut turva-alan maisterikoulutuksen sijoittamista Poriin sillä, että valmistelua on tehty. Kirjoittaja toteaa, että niin on tehty Kuopiossakin.

Kirjoittaja lopettaa pohdintaan, että Holmlundin aloittama vyörytys näyttää härskiltä pikkupolitikoinnilta. Kirjoittaja toivoo, että nyky-Suomessa siitä pitäisi päästä eroon.

**********************

Kuopiossa sijaitsee Pelastusopisto ja kansainvälistä koulutusta antava Kriisinhallinnankeskus. Kouvolalaisesta näkökulmasta Savon Sanomien kirjoituksen jutut tuntuivat jotenkin niin tutulta. Vaikka kaikki oleelliset yhteistyökumppanit ovat Kuopiossa, voi hyväkin asia kääntyä kokoomuslaisissa käsissä päälaelleen, turva-alan koulutuksessa. Niin näyttää käyvän pääpoliisiasemankin kanssa täällä pohjoisessa Kymenlaaksossa.