Pienin tyttäreni täyttää yksitoista. Muistan vielä hyvin sen, miten häntä odotin. Raskausmyrkytysoireet juoksutti silloin vielä Kuusankosken aluesairaalan synnytysosastolla, tai paremminkin polilla,  viikottain. Silloin odottavan aika oli todella pitkää, vaikka nyt ne muutamat viikot eivät tunnu missään.

Vietin lauantain tyttärieni kanssa Helsingin messukeskuksessa koiranäyttelyssä. Se oli synttärisankarin toive, päästä äidin kanssa koiranäyttelyyn ja vähän ostoksille. Aliisa-neiti on mainio "shoppailija-kaveri", hän ei tuhlaa. Hänen kanssaan kierrellään ja katsellaan, mutta ei osteta. Hän tietää, mitä haluaa, eikä turhia hankintoja tehdä. Hän säästää. Silti hän tykkää kuljeskellä ja katsella, mikä on muodissa. Mainio nappula!

********************

Lueskelin vasta tänään aamulla vanhoja paikallisia sanomalehtiä. Viime viikko oli todella kiivas, eduskuntaan Kouvolan Sanomat tulee vuorokauden myöhemmin, kuin kotiin,  ja kotonakin olen tänään ensimmäistä kertaa ajan kanssa. Silmäni osui Kouvolan kokoomuksen kahden tämän hetken keulamiehen  kissanhännän vetoon, kumpi on enemmän "elvis" ja johtaa.

Uusi kunta, Kouvola, tarvitsee nyt paljon sopuisaa ja rakentavaa, uudenlaista ja rohkeaakin katsantokantaa. Puhtaasti poliittinen valtapeli, vai pitäisikö sanoa "pelleily", ei sovi tähän. Tarvitaan "Kouvolan-linjaa". Tarkoitan jotain  vähän samaa kuin EU-asioissa hallitus- ja oppositioryhmät pyrkivät löytämään sen yhteisen esiintymislinjauksen Euroopan suuntaan. Sitä sitten tarjotaan tueksi hallitukselle, joka ministerien voimin Euroopassa Suomen äänenä esiintyy.

Ei ole varaa repiä ja rikkoa, nyt on aika rakentaa.

Ymmärrän hyvin tarpeen olla porvarillisen rintaman ykkönen. Erityisesti niin kauan kun Elimäki ja keskustavahvistukset eivät ole mukana, on kokoomuksella varmasti huoli ja haaste olla SE porvarillinen vaihtoehto seudulliselle sosiaalidemokraattiselle painotukselle.  Seudullinen tulevaisuus ja menestys on hyvässäkin hengessä ison työn takana. Yhtään ei olisi varaa enää elvistellä omilla poliittisilla intohimoilla, ei oikealla eikä vasemmalla.