Tänään Kouvolan Sanomat kertoo, että 2016 saakka ammattikorkeakoulutus Kuusankoskella jatkuu. Sitten on aika harkita asia uudelleen, onhan silloin vuokrasopimuksetkin katkolla.  Elämme vuotta 08, siis kahdeksan vuotta on nyt sovittu.

Eräs tähän aikaan liittyvä piirre on se, että koko ajan isoja linjauksia muutetaan raskaalla kädellä. Rakenteiden muutoksen seurauksena tehdään aina uusia remontteja ja rakennuksia ja hyltään vanhoja. Työntekijöitä lähetetään kilometritehtaille, ihmiset saattavat joutua kokonaan muuttamaan toisaalle. Toimintaa aloitetaan ja lopetetaan lähes tosta noin vaan.

Ei ole ihme, että meillä ihmisillä on usein haasteita hallita omaa pikku elämää, kun ympärillämme oleva yhteiskuntammekin on melkoisessa shakessa. Pohdiskelen sitä, mitä lääkkeitä minulla olisi tarjota siihen, että voisimme elää tasa-painossa ja rakenteellisessa rauhassa. Työtä ja haasteita riittää arjessa, hyvässä arjessa, vaikka eläisimme suht koht stabiileissa rakenteissakin.

*************************

Laura Pekkarisen väitös tarkistetaan huomenna Helsingin yliopistossa. Se käsittelee vanhustenhoitoa. Työtaakan kehittäminen on monihaasteinen juttu. Pelkkä henkilöstön lisääminen ei tutkijan mukaan riitä. Tämä väitös on kiinnostava saada luettavaksi.

*************************

Eurooppalaisia haasteita lisää se, että mahdollisesti Kosovo julistautuu itsenäiseksi lähiaikoina. Serbia on kertonut, ettei se koskaan tunnusta Kosovon itsenäisyyttä. Tämä kattila porisee vielä.