"Pieni" blogitauko on ollut minusta riippumaton. Yritin tänään kaiken päivää avata nettiyhteyttä, mutta syystä tai myrskystä johtuen nettiyhteys erroroi vain, ei elettäkään aukeamisen suuntaan. Nyt illalla alkoi taas lyyti ja nettiyhteys "kirjoittaa". Täällä minä olen, märkää myrskylunta karussa kotona, takkahuoneessa takkatulen loimussa. Sytyttelin kynttilöitäkin lisätäkseni tunnelmaa, sen verran alakuloinen keli tänään on ollut. Nenää ei paljon tee mieli pihalle pistää. Kauppamatkallakin parasta pukeutumista olisi liene ollut uimapuku, sen verran märkää oli parkkipaikalla.

Eilen kävin Helsingissä suuren valiokunnan kokouksessa. Esityslistalla oli kahdeksan eri ministerin kokousreissut EU:n eri alojen kokouksiin. Kahdeksasta ministeristä neljä oli paikalla. Neljää edusti joku ministeriön virkamies. Mielipiteeni on vahvan ihmettelyn ja paheksunnan sekainen kysymys: Miksi? Koko tammikuu eduskunnan työssä tyhjää kalenteria ja suuren valiokunnan kokous järjestetään nimenomaan nämä kokoukset mielessä, hallitus esittelee näkökulmansa eduskunnan pienoismallille, suurelle valiokunnalle. Eiköhän kokoukselle voisi olla sellainen kalenterointi, johon myös ministerit osuisivat  kokoushuoneen ovista sisään?

Iltapäivällä juoksin Pendolinoon, joka meni Joensuuhun. Minun matkani päämäärä oli Lappeenranta. Juna oli niin täynnä, ettei minulle ollut Kouvolan ja Lappeenrannan välillä enää istumapaikkaa. En ole pitänyt tapana varata istumapaikkaa, kun Helsingistä lähtiessä en koskaan tiedä, mihin junaan ehdin perjantaipäivän päätteeksi. Elämä on jo opettanut, että 15.12 lähtevä Pendolino ei ole paras mahdollinen juna juosta sisään ilman istumapaikkalippua.  Junamatka oli lupsakka, seura oli erinomaista ja henki täysissä vaunuissa hyvä. Suomalainen juna oli ihan parhaimmillaan.

Lappeenrannassa osallistuin Kymen KD-piirin hallituksen kokoukseen. Istuntokauden aikana en aina ehdi paikalle piirihallituksen kokoukseen, onhan kokous usein perjantai-iltana ja minulla edelleen tuo samainen suuri valiokunta perjantai-iltapäivänä. Nyt oli hienoa ehtiä paikalle. Lappeenrannan kaupungintalo on aina kertakaikkiaan mainio kokouspaikka. Tällä erää iloitsin erityisesti siitä, että kaksi uutta piirihallitusjäsentä olivat niin sanottua uutta verta. Näin kai sopii sanoa 18 ja 19 vuotiaista nuorista miehistä. Tosin ihanaa oli nähdä kaikki muutkin ahkerat aktiivit. Lemin voima Kymen KD-piirille on uusi piirisihteeri, Hanna Räsänen. Ilo tästä nuoresta perheenäidistä yhteisessä työssä on myös kutkuttava.

Kotona on ollut tänään hiljaista. Kaksi nuorista on ollut koko päivän srk-nuorten menoissa, pikkuneiti oli serkkulassa ja mies koulutuspäivässä Valkealassa. PYRY- yrittäjyyskasvatushankkeen projektipäällikkö Reijo "Retsi" Vaurula oli tehnyt valtavan työn kootessaan koulutuspäivän neljälle sadalle seutukunnan opettajalle. Meidänkin kotiin tuli onnellinen seinäkiipeilyä kokeillut liikuntakärpäsen purema.

Takkaa täytynee kohentaa. Iltaohjelma on äiti-ihmistä vaille valmis, joten

hyvää lauantai-illan jatkoa!