Kokoomuslainen, lappilainen kansanedustaja Ulla Karvo pitää aamun sanomalehtien mukaan koko häpeällisenä välikysymyskeskustelua teatterina. Olin kyllä salissa, kun hän puheensa piti. On ymmärrettävää, että välikysymys käy hänelle kovin, onhan hän sieltä Kemijärven kupeesta töihinsä lähtenyt. On toisaalta ihmeteltävää, miksi edustaja paheksuu parlametaarisia työtapoja. Se on minusta aina vaarallista, kun hallituspuolueen jäsen arvioi parlamenttaarisen vaikuttamisen keinoja. Oppositiota saa arvostella ja riepottaa, se kuuluu ikään kuin pakettiin, mutta kyllä kansanvallan keinoja tulisi arvostaa.  Jos oppositio ei noistaisi kansaa ja maata koskevia epäkohtia esille, niin hys, hys- keskusta-kokoomusakselilla kaikki vietäisiin kuus-nolla läpi niin, että rätkähtäisi. Kyllä politiikkaan kuuluu kipeät ja ikävätkin vastuulliset asioiden läpikäynnit.

Kivaa se ei ole! Huoli ja pelko kansalaisten hyvinvoinnista on kuitenkin niin kova, että parempi keskustella kertarutinalla kun ainaisella kitinällä. Sitä paitsi Voikkaa-kokemuksia sivusta seuranneena tiedän, ettei se kaikki mikä tilastoissa lukee, ole ihan niin kaunista ja somaa. Kyllä yksittäisten ihmisten elämät ovat ne, jotka kaikkein kovimmin näissä prosesseissa oikeasti tulee ravisteltua.

****

Nyt autoon ja Haminaan. Siellä on sotilasvala, jonka juhlallisuuksiin osallistun tänään puolustusvaliokunnan edustajana. Sieltä sitten kiireen vilkkaa - toki varovasti - Helsinkiin.

Hyvää ystävänpäivää!