Ministeri Holmlund on todennut, ettei poliiseja tule kouluttaa työttömiksi. Samaan aikaan tiedetään, että työttömänä on tällä erää lähes 200 poliisia ja poliisikoulusta valmistuu noin 500 poliisia seuraavan vuoden aikana. Ilmassa on pelko, että valtion tuttavuusohjelmaan ja sektoribudjetointiin vedoten poliisivoimia vähennetään pikku hiljaa, vai vihkaa, ohi mennen.

Tästä vuodesta ei saa ottaa sitä oppia, etteikö kentillä ja arjessa tarvita poliiseja. Oppi tulee ottaa siitä, että rahoitus on ihan pielessä. Kentillä tarvitaan poliiseja. Ongelma on maanlaajuinen ja kohta pahasti kumuloituva. Poliisitoimi tarvitsee lisärahaa.  KD esitti vuoden 2008 budjettiin 5 miljoonan lisärahaa noin 100 poliisin palkkaamiseen. Se ei ole riittävästi, mutta se on sentään jotain. Tämä aloite en mennyt läpi.

Sillä aikaa kun pohditaan jotain uutta poliisiministeriötä, on parempi pohtia sitä, miten sisäministeriö pystyy hoitamaan asiallisesti ja hyvin nykyhetken. Pohdittavaa on siinäkin, onko jatkuva ministeriöiden pilkkomis- ja rakenneuudistusinto vain ajankulua silloin, kun tosiasiat eivät luista.  Poliisitilannetta auttaa tässä kohden oikein tähdätty taloudellinen panostus.

Kansalainen odottaa poliisia, silloin kun tilanne sitä vaatii.