Tänään saa juosta tuli hännän alla, sen verran tiiviisti olen omalta osaltani kalenteria rakentanut. Linssikeittolounas huiviin ja uudelleen menoksi, liikenne- ja viestintävaliokunta on seuraava tavoite. Neljäs kerros, täältä tullaan. Tänään keskusteluttaa EU:n  vihreä kirja "Uutta ajattelua kaupunkiliikenteeseen" teemalla. Olen iloinen, että meillä kiinnitetään huomiota kaupunkiliikenteeseen, onhan selkeästi ylipäätään joukkoliikennekeskustelu, -rahoitus ja rakentaminen lapsen kengissä. Nykyhallitus aloitti kautensa toteamalla, että rakennuskustannukset ovat ylikuumentuneet.
Esimerkiksi kotikaupungissani Julkisen liikenteen haaste on merkittävä. Toisaalta meidän kaupunkimme on muun muassa saanut huomiota valtakunnallisesti pyöräilykaupunkina. Onhan kaikki niin lähellä.

Tänään on välikysymyksen äänestykset. Hallituksen esityksessä vastaukseksi välikysymykseen olivat kovin kalpeat. Hallitus on voimaton keskittyessään ilmeisesti tärkeämpiin tehtäviin kuin aluepolitiikka, todellinen omistajuus tai pohjoisen Suomen kehittäminen. Nyt koko kuviota vie markkinat, ei Suomen hallitus. Tänään nähdään, onko valtaa eduskunnassa?

Illalla suunnistan Mikkeliin puolustusvaliokunnan kanssa. Tutustumme maavoimien esikuntaan. Ajattelin aikanaan, ettei puolustusvoimien asioista riitä täysipäiväiseksi valiokuntatyöksi. Ajattelin väärin. On koko ajan yhä haastavampaa oppia, saada tietoa ja olla päättämässä turvallisuus- ja puolustuspoliittisista asioista. Nytkin alkaa valmiuslakikäsittely täällä eduskunnassa. Se merkitsee varsin merkittävää, laajapohjaista päätöksentekoa koko kansakuntamme parhaaksi.