Välikysymyskeskustelu velloo kuumeisena eduskunnassa. Tuli on hallituksen hännän alla, oppositiota syytetään ilmasta temmatuilla väitteillä. Kouvolan Sanomissa oli kuin kohtalon ivaa tänään pääministerin väite siitä, että oppositio haluaa helppoja ratkaisuja.

Arvoisa pääministeri, ei tälläisissä kansallisissa kauhuntasapainoissa ole helppoja ratkaisuja. Metsäteollisuuden murros vie sekä maata että sen hallitusta kuin parkettien partaveitsi kepeäkinttuista tyttöä. Kyllä tässä prosessissa kyyti on kylmää, kovaa ja karvasta niin Kemijärvellä kuin Kymenlaaksossakin.

Asia on iso ja vaikea. Sen huomaa siitäkin, että hallituspuolueista suurin, Keskusta, on sekaisin. Varapuheenjohtaja Rantakari kommentoi 1.2. Maaseudun Tulevaisuudessa omistajapolitiikasta vastaavaa ministeriä sanoen, että hänen on täytynyt tietää StoraEnso-asiasta aikaisemmin. Samaan aikaan hän vaatii omistajapolitiikan uudelleen suuntaamista.

Kymenlaaksossa tiedetään, mistä tässä prosessissa on kysymys. Se tuntuu arjessa syvästi ja kipeästikin. Se ihmisen arjen kokemus ei tänään juurikaan tuntunut salissa, kyllä keskustelussa keskityttiin osin toisten tökkimiseen. Se on surullista, onhan tässä kysymys oikeasti ihmisten hyvinvoinnista ja sen tärkeimmästä peruskivestä. Työstä!