Homejuusto on ainoa "home", josta on miellyttäviä kokemuksia. Ajatellaanpa vaikka ranskalaista homejuustoa tai ihan vaan kotimaista Auraa, nam nam. Sen sijaan,  lapsuuden mehupullojen homelauttoja mummot ja tädit, joskus äitikin, kalasteli pois ja juotti sitten sitä mehua. Ei se hyvää ollut, kyllä sen homeen maistoi. Sivumaku!

Opettaja-lehdessä vaaditaan toimenpiteitä koulujen home- ja ilmasto-ongelmiin. Pari viikkoa sitten kyselytunnilla kun kyselimme samasta asiasta eduskunnassa, totesi asuntoministeri, että kaikki on hyvin, niin paljon korjausrakentamista ja rakennusvalvontaa tehdään, on kuulemma jo tehty Lipposen hallituksen toimista saakka.

Ehkäpä elämme eri maailmoissa, ministeriössä ja kouluarjessa. Minullakin on kokemuksia kouluarjesta, jossa opetustyön lomassa väistellään ämpäreitä koulun lattialla tai tehdään tilaa toistuvasti korjausmiehille, jotka käyvät tilkitsemässä vesiävaluvia reikiä.

Ei varmasti ihan terveellisiä rakennuksia ne, joissa vesi valuu siltä täältä sisään, silloin tällöin, useastikin. Näin käy monissa kouluissa, varsinkin, jos rakennuskulttuuri on modernia, kattorakenteet johonkin muuhun ilmastoalaan kuin Suomen vesi-lumi-jää-rasitteisiin.