Juhlavuoden pääjuhla on tänään Helsingissä. KD täyttää viisikymmentä vuotta. Toiminta alkoi vuonna 1958, kun puolue aloitti SKL:n nimellä yhteiskunnallisen vaikuttamisen niin kunta- kuin valtakunnan tasolla. Kymen vaalipiiri, josta itse olen, on ollut monessa mukana, joten vaikka itselläni on lyhyt puolueura, vuodesta 2004, on kotiseutuni vahvaa KD:n toiminta-aluetta. Se ilahduttaa ja aiheuttaa toki paineita. Olenko tämän perinteen ja työn arvoinen? Osaanko jatkaa poliittisten esi-isien valitsemalla tiellä ja tuoda sopivasti uutta mukaan?

Vuosi  24/7 työssä poliittisessa toiminnassa on opettanut varmasti paljon. Paljon on opittavaa, se on selvää. Open mind- fiiliksellä eteenpäin mennen koen ja näen koko ajan uusia asioita ja tilanteita sekä valtakunnan, puolueen piirin kuin kunnallisella tasollakin. Kun pikaluin puolueen juuri ilmestyneen historian, huomasin, etten ole ainoa ja ensimmäinen, jota työ KD:n ja sitä ennen SKL:n riveissä on viennyt kokopäiväisesti. Totuuden nimissä on sanottava, että pienessä ryhmässä, pienessä puolueessa saa ja joutuu tekemään monenlaisia asioita, sellaisiakin, joissa välillä todella laittaa itsensä ja myös osaamattomuutensakin peliin.

Olen kokenut, että tämä viisikymppinen on oikea paikka minulle toimia ja vaikuttaa yhteiskunnallisten asioiden kehittymiseen. Tekemistä ja työtä on riittävästi, mahdollisuuksia vaikuttaa tavallisen ihmisen asioihin on, tosin voisi olla vielä enemmän.

KD on puolue, joka on ihmisen asialla. Se sopii minulle kuin nenä päähän. Mielestäni yhteiskunnassa ydinkysymys on se, miten yhteiskunnan pääosan tähdet, kansalaiset, voivat. Kaikki muu on kuin teatteriesityksen lavastetta, musiikkia, valoja ja varjoja. Kaikella on paikkansa, mutta yhteiskunta on ihmisiä varten.

Onnittelut vireälle viisikymppiselle!