Olee, olee, olee, olee!!! Kävin tänään poikani kanssa Mypan pelissä. Myllykosken Pallo on perinteinen seudun ykkösjalkapallojoukkue. Fanitan sitä! Tosin jopa poikani pohti pelissä (ennen kuin ehdin suutani kommentointiin avata), että ymmärränköhän mitään jalkapallosta. Hän ei ehkä muista, että pojan pikkupojan junnuvuosina elimme toista perhe-elämää futiskenttien laidoilla.

En tosin kehuskele ymmärtäväni futiksesta juurikaan mitään, mutta pelaajista sitäkin enemmän. Tai ainakin yhdestä, onhan mieheni bongattu aikaan jalkapalloleiriltä ja vielä avioliittomme alkuvuosina hänen rakkaimmat aarteet olivat pallo ja nappulat.

Kouvola 2009 mainos pyöri myös pelissä joitakin kertoja. Uusi kunta tuo urheiluunkin uudet kujeet. Meillä on jatkossa paljon Suomen kovatasoista urheilua kaupungin alueella. Jalkapallo ei ole ainoa. Jääkiekko, pesäpallo, hiihto ja monet, monet muut lajit ja osaaminen tarvitsee jatkossakin aseman ja arvostuksen tällä seudulla. Samalla kun turvataan aikuisten edustusjoukkuiden ja yksilölajien elinmahdollisuudet seudulla, on muistettava, että kaiken todella kestävän urheilukehityksen takana on monipuolinen ja terveisiin arvoihin perustuva junnutoiminta.

Kaikkinainen urheilutoiminnan sparraaminen on kansanterveystyötä parhaimmillaan! Tai no, ehkä anniskeluluvat urheilutapahtumissa ei sitä ole, mutta kaikki muu, se menköön kansanterveyden piikkiin.


Ps. Tämän päivän pelissä maalit kopsahtivat kyllä väärään pörsään, sen minäkin ymmärsin. Go Mypa, go, go!!