Pieni tauko bloggaamisessa saa aikaan sen, että kirjoittamisen aiheita on ilmoilla pilvin pimein. Tänään voisi innostua kirjoittamaan siitä, miten kansalaisaktiivisuus kannattaa.

Pienen Jurvalan taajaman aktiiviset ihmiset osuivat "häränsilmään" juhannusliikenteeseen kohdistuneella mielenosoituksellaan: Liikenneministeri Vehviläinen on lupauksensa antanut, jurvalalaisten luumäkeläisten toivetta aletaan toteuttaa, suunnittelutyö ohitusväylällä on ministeriöstä ilmoilla.

Hesari uutisoi, että ministeri pohtii rakentamisen käytännössä voivan alkaa 2011 tai 2012.  Lisäksi ministeri Vehviläinen aamun lehdissä maalaa mahdollisuuksia kahden rekkaparkin perustamiselle Etelä-Karjalan rajaliikenteen helpottamiseksi. Hienoja asioita kaikkityyni, tarpeellisia ja todellisia tarpeita. Tuen ministeriä kaikin voimin näiden seutukuntaamme rakentavien ja erityisen tarpeellisten hankkeiden osalta. 

Samaan aikaan kuitenkin tunnen minäkin kengän kuvat kasvoillani, olenhan varajäsenenä valiokunnassa ollut käsittelemässä liikennesuunnitelmia. Ministeri on uusien rekkaparkkien osalta lompsinut hölskyvin saappain oman ministeriönsä ja hallituksensa antaman liikennepoliittisen selontelon yli niin, että muta pöllyää. Vasta viime viikolla liikenne- ja viestintävaliokunta jätti yksimielisen mietintönsä, ja jo nyt ministeri harppoo omille teilleen parlamenttaarisen yhteisymmärryksen tieltä. Mielenkiintoista!!!

Itäliikenteen toimiminen ei ole pelkästään kaakkoisen Suomen juttu, kyllä kyseessä on koko maata koskettava, ja koko maan talouselämään vaikuttava asia. Siksi on oikein pohtia hetki hetkeltä erityisesti rajaliikenteen tilaa. Jurvalan taajama Luumäen kunnassa puolestaan tulee olemaan yhä vahvemmin pullonkaulana niin kauan, kunnes tie jostain muualta kulkee tai rekkaliikenne tyrehtyy kuutostieltä. Jään mielenkiinnolla seuraamaan, mistä liikenneministeri nämä lupauksensa rahoittaa.