Kouvolan Sanomien nettisivuilla ja Ylen Kymenlaakson radion sivuilla kerrotaan samasta asiasta: Helsingistä Pietariin pääsee alle 40 eurolla luvattomalla taksikyydillä. Rajaliikenteessä näitä "takseja" on bongailtu.

Talviaikaan kun kuljin äidiltäni saamassa vaaleassa pitkässä takissa kävellen kämpältä Pikku Parlamenttiin töihin aamuisin ennen kahdeksaa, minullekin tultiin venäjänkielinen kyltti kädessä tarjoamaan venäjäksi mitä ilmeisemmin juuri näitä matkoja. Siinä Arkadiankadun varressa näitä lappu kädessä päivystäviä - yleensä naisia - oli odottamassa, mitä ilmeisemmin matkalaisia. Kun en ymmärrä venäjää, en tiennyt, mitä he tarkalleen selvittivät. Nyt kun luin uutista, pälähti päähäni, mistä oli kysymys. Kun jonkun kerran menin töihin tuulipuvussa tai toppapuvussa, minulle ei tultu puhumaan, ei venäjää eikä suomea. Ehkäpä silloin en ollut potentiaalisen matkalaisen näköinen.

Maassa maan tavalla, sanotaan. Taksiliikenteen sääntely on suomalaisittain tiukkaa, mutta mitä ilmeisemmin toimivaa. On kaikkien edun mukaista taata taksiliikenteen toimivuus meidän maamme lain, sääntöjen ja tapojen mukaan. Maassamme ei voi toimia monia taksijärjestelmiä,  luvattomia ja luvallisia.