Sehän tiedetään, se odottavan aika on pitkä.

KD:n puheenjohtaja Päivi Räsänen teki keväällä välikysymyksen vanhustenhoidon tilasta eduskunnassa. Samaan saumaan kunnissa tehtiin valtuustoaloitteita vanhustenhoidon tilanteesta. Olin Kouvolassa allekirjoittamassa tällaista aloitetta.

Odotan vastausta. Aloite on valtuustolle tällä viikolla annetun selvityksen mukaan sosiaalijohtajan pöydällä. Olen varma, että aloitteen vastaukseen halutaan antaa huolellinen, perusteltu sekä myös selkeästi nykytilaa kuvaava vastaus.

Odottaessani ihmettelen, ihmettelen sitä, miten kaavoitus- ja tonttiasiat, takaukset ja rahaliikenne, lausunnot raiteista ja raiteiden vierestä selvitetään kunnassa hyvinkin nopeasti. Silloin kun puhutaan yksilön asioista, vanhuudesta, lastensuojelusta tai muusta sosiaalityöstä, aikaa on ja asian voi siirtää.

Yhteisö on juuri niin vahva kuin sen heikoin lenkki on. Haluan olla jatkossakin pyytämässä hallituksen iltakouluja inhimillisistä teemoista, seminaariaiheita ja -selvityksiä. Elämä ei voi olla pelkkää bisnestä, se on myös yksilöiden hyvinvointia, huolenpitoa ja välittämistä.