Aina ei tarvitse matkustaa Kainuuseen, Lappiin tai Pohjois-Karjalaan saadakseen erinomaiset matkailukokemukset. Ei sitä voi kieltää, etteikö juuri noissa edellä mainituissa paikoissa näin olisi. Itsekin olen ajanut 5 - 12  tuntiin päästäkseni vaeltamaan, hiihtämään tai muuten vaan kylpemään erikoisissa oloissa, nähdäkseni mäennyppylältä kauas ja nauttiakseni erilaisesta elämästä lomani kunniaksi.

Olin eilen, perjantaina, tavallisen päivän töissä. Kolmen maissa pääsin heittämään vapaalle. Ajattelin siinä vaihessa, että tavallinen viikonvaihdehan se tässä on tulossa. Perjantai-iltana vähän kyläilen kavereilla, lauantaina siivouspäivä ja sunnuntaina, no, sunnuntaille odotan toki  erikoisempaa toimintaa, onhan silloin Kymen piirin kampanja-avaus.

Perjantaistani tuli kuitenkin toisenlainen. Ystäväni olivat päättäneet yllättää. Onneksi. Hassua on se, että Sari on näin lauantaiaamuna ennen yhdeksää tunnelmassa, joka on hyvin pidetyn loman jälkeen.

Kauas ei tarvitse mennä, kun voi kokea jotain suurta, ihmeellistä ja elämyksellistä. Noin ½ tunnin ajomatka Kouvolasta ja erämaa-maisemat odottavat, myös etelämmässä. Olo oli kuin elokuvassa "Villi joki" kun merylstreeppimäisesti laskeskelin pienellä ystäväseurueella Kymijoen koskia alas. Tiedättehän, sellaisella koskenlaskua varten rakennetulla kumiveneellä, johon vesi tulla purskuttelee etukeulasta sisään, istutaan siellä pullealla reunalla ja roikutaan köysissä. Kun koski tulee, aletaan meloa, yks kaks, yks kaks.

Minun onnenkantamoiseni oli se, että kukaan seurueen naisväestä ei halunnut etukeulaan, joten pääsin siihen. Näin siis kaiken, kastuinkin kyllä mehevästi, mutta olin voisiko sanoa, koko ajan tyrskyn päällä parhaimmillaan. Parasta tässä kaikessa oli se, että oltiin vain 30 kilometrin päässä Kotkasta, Hurukselassa, Kymijoen rannalla. Ei siis kaukana mistään. Silti elämys ja maisemat olivat niin kokonaisvaltaiset, että olo on tosiaankin kun olisin ollut pitkällä lomalla.

Aholan lomalaidun Hurukselassa on osunut matkailun ytimeen. Elämykselliset kosket ovat täällä, meidän kotikulmilla. Ystävien yhdessäoloon tulee aivan toinen tunnelma, kun kiivetään kumiveneeseen ja lasketaan Kymeä alas. Yhdessä on hyvä olla, silmä lepää kauniissa maisemissa ja harmaahaikarat lensivät kuin tietä näyttäen edellämme.  Tästä ei yhteinen illanvietto parane.

Lähiseutujen matkailuvetovoimaa on hyvä tuoda yhteisvoimin esille, onhan esimerkiksi tuossa parin kolmen sadan kilometrin päässä sellainen metropoli, että jo pelkästään sen matkailusuoneen pistämällä koko kaakkoinen Suomi voisi elää ja voida hyvin. Jo nyt vetovoimaa on, mainonta on purrut, mutta rinta rottingille vaan ja menoksi. Meillä on tällä seutukunnalla, mitä näyttää.