KD:n kampanja-avaus tapahtuu tänään Kymen piirin osalta Luumäellä: Eduskuntavaalit tulevat.

Meidän perheessä se tarkoittaa sitä, että äiti on aamulla vanha Volvo kenossa ajelemassa, ihan kohta, Luumäelle. Tukka on hyvin, koulutyön alkuun lapsityön lahjaksi tullut silmätulehdus kohtuullisessa kunnossa, käsilaukku kenossa kirkkoon menossa. Isä - Panu, mieheni, tulee perässä paremmalla autolla tuoden mukanaan suoraan junalta juhlavieraan.

Lapset eivät osallistu tähän avaukseen. Amerikkalaistyyppistä ihanneperhettä ei meidän perheestä tässä kohden saa. Ylipäätään  koko perheeni ei tule varmaankaan paljon patsastelemaan äidin vaalimenoissa. Syykin on selvä: heillä kaikilla on omat harrasteet, omat koulutyönsä ja omat menot. Parasta tässä kaikessa on se tieto, että he ovat satasella mukana, niinkuin sanotaan, äidin kannustamisessa.

Nautin siitä tuesta, jota perheeni antaa. He eivät vaadi minulta ja he antavat minut toimia yhteisten asioiden eteen niin paljon kun tarve vaatii. He ideoivat, kannustavat ja valavat uskoa silloinkin, kun itseä mietityttää. Se on tae siitä, että työni voi jatkossa olla aivan hyvin myös vaikkapa Helsingin seudulla.

Piirin kampanja-avaus on minulle tärkeä. Oma varsinainen kampanja-avaukseni on myöhemmin syksyllä.  Vaalit ovat tulossa ja ovat lähempänä kuin mitä osaan ajatellakaan. Työtä tehdään koko ajan. Vauhdikkain loppukiihdytys on kuitenkin joulun tienoolta maaliskuulle. Silloin todellinen vaalimeininki on parhaimmillaan.