Illan uutisissa luvattiin paljon yhteistä jaettavaa seuraavan vaalikauden ajaksi. Tämä tekee alkavan vaalikampanjoinnin varsin mielenkiintoiseksi. Näistä vaaleistahan on tulossa kiinnostavat. Nyt ei pääse pelaamaan napilla, vaan voidaan suoraan olettaa, että puolueet tuovat esille omat arvonsa ja näkökulmansa siitä, miten neljä miljardia euroa jaetaan, jos oma puolue on hallituksessa asiaa esittämässä.

Taloudellisten arvioiden esittämisen ajoitus on osuva. Juuri nyt suunnitellaan  puolueiden  kampanja-avauksia. Viimeiset budjetit ennen vaaleja ovat juuri valmistelussa niin kunta kuin valtion tasolla. Keskustelu on  vereslihalla, joten nyt on paras aika suolata kilpailijoita.

Hienoa. Pidän tätä erinomaisena kannustimena seuraaviin valtakunnan vaaleihin. Keskustelun vauhdittamiseksi on saatava erilaisia haasteita. On hyvä, että avauksia tulee monesta suunnasta ja näkökulmasta. Näin taataan se, keskustelussa saa ääntänsä kuuluviin kaikki ryhmittymät. 

Haluaisin nähdä yhteisen jaettavan rantautuvan tavallisen arjen ja tavallisen ihmisen tukemiseen. Toivon, että suomalaiset sydämet sykkivät jo omantunnon rytmissä niin, että osaamme huolehtia läheisistämme, niistä ihmisistä, joilla ei ole voimia pitää omia puoliaan.