Suomessa alkoholiveron korottamisesta puhuminenkin on kuin kiroilisi, puhuisi rumia,  päin naamaa nykyisen hallituspuolueiden edustajille. Kristillisdemokraatit ovat sitkeästi tuoneet rahoitusvaihtoehtona esille alkoholiveron korjausta oikeaan suuntaan, ylöspäin.

Mielestäni tämä on täysin oikea linja. Alkoholi ei ole elintärkeää, juotavassa muodossa. Lisäksi sen haittavaikutukset ovat ilmeiset, onhan STAKESin selvityksiä tehty iät ajat ja tulos aina sama. Haittoja luetellaan enemmän kuin hyötyjä.

Samaan aikaan, kun valtio tarjoaa edullisella verolla paukut, yhteiskunnan taustoittamat tukiasuntorahastot syytävät "halpaa" rahaa alkoholistien tukiasuntoihin. On oikein hoitaa tällä hetkellä alkoholin haittojen kanssa kamppailevat ja alkoholin takia sairastuneet, mutta...Sitä en ymmärrä, että alkoholin alennusmyynnillä, alhaisen verotuksen tuella, helpotettaan juomista. Olen aivan varma, pelkästään mutu-tuntumalla, että kaikenlainen alkoholin helpompi saaminen edesauttaa juomista. Miksi näin tieten tahtoen tehdään ?

Juominenkin on sellaista tekemistä, johon jää tai voi jäädä koukkuun, kun sitä harjoittelee. Kenenpä suvussa ei olisi joku kummin kaiman veljen vaimon veli, joka tiedetään kaikilla määritelmillä alkoholin väärinkäyttäjäksi. Lapsia ja nuoria tulee suojella alkoholilta kaikin mahdollisin keinoin. Suomalainen juomakulttuuri ei ole menossa silloin hyvään suuntaan, kun kulutus lisääntyy. Yhteiskunnan ykköstavoite alkoholipolitiikassa tulee olla jatkossa kulutuksen väheminen, olkoon se kuinka epäeurooppalaista tahansa.

Ihmiskunnan hyvinvoinnin kannalta on voimistettava taistelua alkoholin haittoja vastaan. Haittoja on katsottava suoraan silmiin. On hyväksyttävä se tosiasia, että alkoholi on kuin renki, joskus käypä renki, mutta oikein huono isäntä.