Ylen sivuilla on ennakkotieto, että A-talk -ohjelmassa keskustellaan alkoholin verotuksesta. Olen itse kirjoittanut tästä lehtiin, haluan ehdottomasti veroa ylöspäin. Mielestäni on hyvä, että alkoholiverotus puhuttaa.

Olen kovasti pettynyt jo etukäteen, ettei keskustelijoihin ole politiikan saralta pyydetty kristillisdemokraattia. Pettymykseni perustuu siihen, että he ovat puhuneet paljon pidempään tästä verovääristymästä kun muut. Keskusta ja Kokoomus innostuivat puhumaan tästä vasta viime metreillä. On toki hienoa, että nämä puolueet ovat heränneet kantamaan vastuuta.

Muuten keskustelija-ennakkotiedot ovat kiinnostavia.  Jään odottamaan iltaa, A-talk  vetää minut telkkarin ääreen tänään.

Sitten aamun B-osa: Venäjän tulliin on luvattu enemmän toimijoita. Tämän odotetaan tuovan vauhtia tullitoimintaan ja helpottavan jonojen muodostumista Suomen puolelle. Mielestäni on kiinnostavaa nähdä, tuottaako tämä henkilöstölisäys apua erityisesti Haminan Virolahden tieväylälle. Mielestäni täällä Suomen puolella pitää nyt seurata erityisen huolellisesti sitä, miten tämä uusi toimi auttaa, vai auttaako. Palautteen antaminen rajan taakse on tästä eteenpäin erittäin tärkeää. Tässä asiassa ei kannata antaa periksi: kun pääministeri on nyt tarttunut asiaan ja helpotusta saattaisi olla vähän tulossa, on jatkettava keskustelua siitä, mistä on pakko puhua.

Kaakkois-Suomen tiet ovat vaarallisia, koska niin paljon raskasta liikennettä ajaa läpi kaakonkulman päivittäin. Turvallinen asuinympäristö on jokamiehen oikeus, ja -naisen, lapsen, nuoren ja vanhuksen. Rekkaliikenne on pelottavaa, näillä volumeilla.

Ja ihan pieni C-duuriosuus. Sosiaalijohtaja Laari - Kouvolan Sanomista luettuna - esittää vahvaa työntekijäpakettia tasoittamaan niitä puutteita, joita kaupungissa on. Olen odottanut kuin aamuaurinkoa vastausta vanhustenhoivan aloitteeseen. Hienoa, että vastaus tulee muodossa, jossa ei tarvitse pelkästään kuvitella jotain tapahtuneen!