Nyt on vaikeaa valita, mistä kirjoittaa. Ei siksi, etten tietäisi yhtään aihetta tälle pyhäaamulle. Päinvastoin. On niin paljon asioita, joista olisi kommentoitavaa tässä aamutuimaan.

Aloitan kuitenkin turvallisesti eilisen Helsingin reissun hedelmistä. Olin eilen eduskunnassa vaaliseminaarissa. Tämä tyttö innoistui kovasti siitä ilmapiiristä, jolla Kristillisdemokraatit ovat lähdössä tuleviin vaaleihin, eduskuntavaaleihin. Välissähän käydään seurakuntavaalit marraskuussa, joiden listat jätettiin viikon lopulla. Itsekin olen  ehdokkaana kirkkovaalissa.

Vaalitunnelmat innostavat. Siinä ei kiristä paita eikä pipo, kun vaalivauhtiin päästään. Tuntui mukavalta kuulla palautetta niin nettisivuistosta, blogista kuin lehtikirjoittelustakin. Työ on hyvässä vauhdissa ja uudet ajatukset ja ideat Hesasta haettu.

Asiasta toiseen ilman aasin siltaa. Lauantaiaamuna ehdin ennen lähtöä lukea lehdet ja yllätys, yllätys, Kokoomuskin on lähdössä yhteisiin talkoisiin alkoholiveron nostoaikeissa. Se on hienoa. Alkoholipolitiikka tulee puhuttamaan tätä maata vielä pitkään. Tänään Hesarissa kirjoitettiin jo, että humalaa ihailevan keskustelun rinnalle on noussut uudenlainen keskustelu: alkoholi ei ole enää ihailun, vaan ennemminkin kritiikin kohteena. Humalavitsit alkavat olla siis poissa muodista, ainakin pääkaupunkiseudulla. 

Vielä yksi uusi teema, ilman siltaa ja aasia. Lipponen oli - Kouvolan Sanomista luettua - ilakoinnut rantaradalla juhlapuhuessaan tällä seudulla, Kymenlaaksossa. Vasta valmistunut liikennesuunnitelma ja -kartoitus sisältää tämän samaisen linjauksen rantaa pitkin itään. Mielestäni uusia tie- tai rautatiehankkeita  suunniteltaessa on aina ensin tutkittava jo olemassa oleva väylästö, sen kunto ja toimivuus. Maallamme ei yksinkertaisesti oli varaa koko ajan rakentaa uutta, jos samalla ei muisteta ja viitsitä korjata ja paikata vanhaa.  Nykyiset tie- ja rautatieväylät tulee ensin pitää erinomaisessa kunnossa, sitten voi suunnitella uutta.

Kouvolassa Sarkolan seurakuntakoti siunataan tänään käyttöön. Lepopäivän aamu venähti nautiskellessa omasta kotiolosta, mutta juhlahetki omilla kulmilla on aina poikaa. Siis Sarkolassa saatetaan törmätä.