Kolmastoista päivä ja keskiviikko, päivä, joka oli minulle mieleenpainuvia sydämen pohjakosketuksia täynnä. Voin yrittää kuvata vähän, mitä sain kokea eilen.

Koulupäivän jälkeen oli huikea kiire. Kouvolassa oli eri vammaisjärjeistöjen yhteinen tapahtuma Lyseon lukiolla. Kouvolan kaupungin hallitus oli haastettu lentopallopeliin. Sain kunnian edustaa kaupungin joukkueessa. Ehdin peliin nipin napin.

Peli oli reilu, vastus oli tiukka ja itse asiassa oli todella mukava pelata. Koska olen vanha Valkealan Kajon nappulalentopalloilija, peli osoittautui taas ihan mukavaksi. Tiedättehän, että jokainen valkealalainen oli 70- tai 80-luvuilla jossain suhteessa lentopalloon. Jos ei varsinaisesti pelannut, peli kuitenkin tuli elämään ovista ja ikkunoista, jossain muodossa. Käytänkin siksi nimeä nappulalentopalloilija, koska monet ystäväni olivat oikeasti taitavia juniorilentopalloilijoita. No niin, peli eilen oli siis hieno elämys.

Tapahtumassa oli myös paljon muuta ohjelmaa. Tulin erityisen kosketetuksi siitä pyörätuolitanssiesityksestä. Oli hienoa nähdä se ilo, taito ja virkistys tanssijoiden kasvoilla.

Illalla olin Kalevankadulla Betaniassa Sonus-kuoron konsertissa mieheni kanssa. Toisenlainen kosketus, Pyhän kosketus, oli vahvasti esillä kuoron lauluissa. Varmana laulaa Herrasta saan, hän minut osti kuolemallaan. Sonuksella on sellainen lahja, jota kiitollisena tulee pitää esillä: laulaa Herrasta, iloiten ja riemuiten. Sonuksen konsertissa sai kokea syvän sydämen pohjakosketuksen.

Ihminen, ainakin minä, tarvitsen sydämen syviä pohjakosketuksia. Niistä saa voimaa arkeen, ajatuksia elämäänsä ja kiitollisuutta niihinkin päiviin, jolloin muuten voisi olla ns. nuttu nurin. On ihanaa saada levähtää, ilman kiirettä, Taivaan Isän hellässä huolenpidossa, vaikkapa sitten musiikin helliessä.

Uuteen päivään on hyvä lähteä, intoa täynnä, tähän päivään. Odottaahan tänään pieni suuri seikkailu koulussa myös opettajaa. Kouvolan kolmen seurakunnan musiikkitapahtumassa on jokaiselle jotakin. Suosittelen tutkimaan ohjelmaa, olen varma, että siitä löytyy hyvä musiikkihetki sitä etsivälle.