Onnittelut naapurikuntaan Valkealaan! Valkeala, tuo syntymäkuntani ja lapsuuteni kehto, on kerta kaikkiaan mainio erilaisine yllätyksine. Yhteen aikaan Valkeala loisti mediassa lähinnä negatiivisten uutisten valossa. Oli tytöt, rotat ja vesiongelmat. Valkealan kohdalla on pitänyt paikkansa se, että ei mitään väliä, mitä puhutaan, kunhan puhutaan. Valkeala on löytänyt paikkansa kansallisessa mediassa.

Hesari kirjoitti tällä viikolla Valkealan uudesta vetävästä ideasta. Kun soranoton jälkeen alueella on maisemointivelvoite, Valkealassa on hiekkakuoppaa suunniteltu rakennusmaaksi, kokonaiseksi asuma-alueeksi. Utissa, johon on tulossa helikopteriperheitä, on suunniteltu uutta aluetta, johon tulee tekovesiaihe ja kaava-alue omakotitaloille.

VAU! En voi kuin ihailla rohkeita ajatuksia. Yhtä aikaa ihan greisiä ja toisaalta jännittävä idea. Siinä saa kaikissa naapureissa laittaa luovuutta  paljon peliin, että kilpailukykyisiä kaava-alueita saadaan aikaiseksi, onhan hiekkakuoppamaisemointi asuntoalueena aivan uutta, voisiko sanoa uraa uurtavaa kaava-ajattelua. Ainoa, mitä vanha valkealalainen flikka tässä pohtii, on se, miksi. Onhan Valkealalla paljon alueita ilman teko-vesiaiheitakin, johin pääsisi rantaan tai lähes rantaan asumaan.