Kunnan on tärkeää satsata investointeihin, ei pelkkään käyttötalouden pyörittämiseen . Korjaus- ja saneeraus on merkittävää omaisuusmassan hoitoa. Hyvä isäntä pitää huolta omastaan. Näin olen oppinut kuntapäättämisen alkuvuosinani.

Omaisuuden hoito on hyvin arvostettua ja jopa trendikästä. Kuntapuolella ei tähän muoti-ilmiöön ole ollut varaa pitkiin aikoihin kunnolla. Mielestäni on erittäin hyvä asia, että kotikaupungissamme Kouvolassa on ensimmäisen kerran aikohin edes hiukan lisätty investointien osuutta. Näin siis budettiesityksessä.  Hyvä, hyvä.

Jää nähtäväksi, millaisia vääntöjä tulee korjausrakentamisen ja uuden tekemisen osalta, onhan ilmassa sekä kouluverkostokeskustelu että milloin mihinkin kaupungin kolkkaan nouseva urheiluharjoitushalli. Voihan hyvin olla, ettei juuri tänä syksynä väännetä, mutta muutaman vuoden sisään kyllä. Kouluratkaisut puhuttavat kyllä jo nyt.

Itse olen vastuullisen arjen järjestämisen kannalla. Kyllähän olisi ihan kiva luvata kymmenen hyvää ja kaksitoista kaunista, mutta todellisuus on kuitenkin se, ettei kaikkea voi saada. Yhteistä omaisuuttamme tulee hoitaa kuin pientä perintöä, arvostaen ja hoivaten niin, että arvo nousee.

Urheilua arvostan, hallia en, tässä vaiheessa. Korjausrakentamisen aika on nyt, vaikka kustannukset ovatkin nousseet viimeisen vuoden aikana. Kouvolalaisen omaisuuden arvoa tulee varjella. Samaan hengenvetoon on kuitenkin muistettava, että kunnan tehtävä ei ole pelkkä yhteisen omaisuuden hoito. Kuntalaki antaa parhaat ohjeet siitä, mitkä tehtävät kuuluvat kunnalle. Siinä hyvää iltalukemista, monestakin näkökulmasta.