Kävin lauantaina ja sunnuntaina kiertoajelulla jossakin päin Suomea. Lauantaina ajoimme Iisalmeen tyttöni kanssa. Olimme matkalla Ouluun koirakisaan. Sm-osakilpailu ei tuottanut odotettua tulosta. Menestystä ei ollut, mutta ihana äiti-tyttö-viikonloppu oli. Autossa tulee juteltua paljon, varsinkin jos ajetaan satoja kilometrejä.

Sunnuntaina aamulla ajoimme läpi keskeisen Suomen ruskan. Miten kaunista oli joka paikassa. Ihania värejä. Silmäni ovat ravitut.  Kotimatkalla matkaa värittivät pari erikoista yksityiskohtaa.

Pulkkilan ABC:llä kaksi suomalaista miestä ilahduttivat tai rasittivat koko baaria lounastamisellaan. Mielestäni siinä oli suomalaisen miehen urosuhoa syvimmillään. Jutut olivat kovat, niin volymiltään kuin muutenkin. Asukin oli perinteinen, housut löpöttivät. Parta oli ajamatta, oli ollut koko "tämän retken" ajan.  Omaa kanaruokaani popsiessani pohdin, miten "pojat" olivat bensa-asemalle saapuneet, jalka vippasi sen verran, ettei kaasujalka ainakaan ollut vakaa.

Pari sataa kilometriä etelään Oulusta ison mäen jälkeen vasemmalta juoksi tielle kolme hirveä. Koko perhe. Odotinkin näkeväni hirviä, koska hirviporukoita kaikkiaan näimme toistakymmentä. Kolme hirveä, isi, äiti ja iso teinihirvi, on melko vaikuttava näky. E 75 -tiellä on jonkin verran hirviaitaa ja vielä pitkää pätkää, jossa ei aitaa ole.

Kaksi poliisiratsiaa näin koko kiertoajeluni aikana. Minusta se on harmillisen vähän. Tosin olimmehan me Maikin kanssa lähes koko ajan hymy huulilla ja tukka kammattuna, onhan niitä tolppakameroita sekä Kouvolasta Mikkelin kautta Iisalmeen ja Ouluun -välillä kuin myös E 75-tien varrella melko usein. 

Suomi on saanut uudet bensa-asemansa. Kaikki pienet yritykset ovat isojen väylien varrelta kadoneet. Muutaman kylmän mainosvalon näin, mutta sähkötkin oli jo niistä sammutettu. Tätäkö on se yrittämisen vapaus, bensa-asemien abc:tä ?

Seuraava SM-osakilpailu on Seinäjoella. Saas nähdä, pääseekö äiti sinne mukaan.