Hei Ville!

Kirjoittelen Sinulle taas. Vaikka onhan viime kirjoituksestani jo pitkä aika. Syksy on pitkällä. Eduskuntavaalit ovat, niinkuin kirjoitit, 112 päivän päästä. Se aika sujuu kuin vilaus, huomaamme. Kiva, että kirjoitit jo nyt, päätoimittajan linjausta. Sitä me tavalliset kansalaiset luemme huolella.

On hienoa seutukunnan kannalta, jos ja kun paikallinen pää-äänenkannattaja ottaa eduskuntavaalit tosissaan. Seutumme jatkon kannalta on tärkeää, että kansanedustajuuteen Helsingissä sisältyy myös lobbausvoimaa ja näkyvyyttä sitä kautta seutukunnallemme. Se on tärkeää, tärkeämpää kuin koskaan, sillä meidän seutukuntamme tarvitsee omia kansanedustajia tältä kulmakunnalta. Ja näissä vaaleissa on erityisen tärkeää, ettei pohjoiskymenlaaksolaiset äänet vuoda sinne tänne.

Tällä kulmakunnalla on vakavat haasteet. Asukasvirrat ovat negatiiviset. Seutukuntamme voimavarat ovat  rajalliset, 100 000 asukkaan seutu, joka ei puhalla yhteen hiileen, on iso haaste. Rakennemuutoksen tuomat rajut vaatimukset elinkeinoelämällemme ovat niin haastavat, että on tärkeää kaikin mahdollisin keinoin tehdä työtä yhteiseksi hyväksi.

Kiitos, Ville, mielestäni on hienoa, että nostit KD:n vasemmistoliiton kanssa haastamaan isoja puolueita. Se oli oikea teko. KD on todellinen haastaja, siitä olen varma, olenhan perehtynyt puolueeseen sisältäpäin. Potkua on ! Nyt on lista täynnä hyviä ehdokkaita, tosin niinkuin Sinäkin huomasit, taitaa Kotka olla vahvoilla. Kotkahan vie muutenkin koko poliittisen potin, ikävä kyllä.

Rakastan tätä kotiseutuani, olen täällä syntynyt ja kasvanut. Mielestäni on tärkeää, että me kaikki teemme yhteistä työtä seutukuntamme parhaaksi. Sinulla, Ville, on tärkeä osa, olethan paljon vartijana painokoneen valtijana. Hienoa, että olet ottanut seutukuntamme omaksesi!

Sari