Illalla tai oikeastaan jo iltapäivällä oli Kouvolan kaupungin budjettikokous. Kokouksessa siis päätettiin vuoden 2007 talousarviosta ja muutaman seuraavan vuoden taloussuunnitelmasta. Eri poliittisten ryhmien ja sitoutumattomien neuvonpito oli tuottanut lähes pitävää valmistelua. Joissakin asioissa keskusteltiin ja vähän neuvoteltiinkin välillä, Larikan ponsista, mutta muuten Jokisen  Pekan puheenjohtajannuija sai paukkua aika tiukkaan tahtiin.

Itse olen tyytyväinen tähän kokoustulokseen. Mielestäni "kansanvallan" eli valtuutettujen budjettiin neuvottelukierroksen jälkeen tuomat lisät, kuten 10 kotihoidon työntekijää ja yksi johtava henkilö, samoin kuin sivistyspuolen lisärahat ovat ihan kohdallaan. Investointien pienikin lisäys on hienoa, vaikkakin toki lainakannan lisääntyminen kirpoo aina.

KD:n valtuustoryhmä oli antanut minulle tehtävän: pidin meidän ryhmän ryhmäpuheen. Oli hienoa saada puhua neljänneksi suurimman ryhmän puhetta kokoomuksen, sitoutumattomien ja demareitten perään. Puheeni tulee nettisivuilleni kohtaan puheet, kunhan webbini ehtii sen sinne liittää.  Mielestäni neljäs puhujapaikka poliittisista ryhmistä on hyvä, lukuja ja budjettiteesejä ei tarvitse enää toistaa, vaan  saa paukuttaa suoraan omia näkemyksiään ja  suuntauksia. Palautettakin sain, jotkut kaipasivat lisää terävyyttä.

Valtuustotyö jatkuu taas tammikuussa. Tiistaina on tekninen lautakunta. Kaupungin hallitus tapaa vielä kokouksen merkeissä ennen joulua. Kokousputki alkaa kuitenkin taipua joulurauhaan, vähitellen.