Aamuiset lehdet on kertaalleen luettu. Tosin aamulla ehtii lukea isot otsikot ja ne uutiset, joissa on jotain itselle tärkeää. Tänään oli. MLL:n ja Kouvolan välillä on tehty suullinen sopimus 186 päivähoitopaikan kolmivuotisesta sopimuksesta. Hyvä ja huono. Hyvä se, että MLL:n vaihtoehto jää vanhempien valinnanmahdollisuudeksi. Huono se, että lapsimäärän tippuminen lupaa edelleen sitä käsittämätöntä suunnitelmaa isosta päiväkodista koulun yhteyteen. Se ei ole edelleenkään muutaman päivän jälkeen minusta yhtään sen parempi idea kun ennenkään.

Kouvolalaisilla lämpömarkkinoilla on tehty kauppa. Eskolanmäen lämpö siirtyy KSS:n haltuun. Tieto oli kun joulukalenterin luukusta, yllättävä ja jotenkin odotettu. Suurin yllätys minulle oli ostosuunta, sen sijaan myynti oli minusta odotettava. Tämä kehitys lupaa vain sitä, että seudulla on jatkossa yhä vähemmän lämpöyhtiöitä, sillä en ihmettelisi, jos joskus jatkossa keskittyminen jatkuisi edelleen.

Kolmas mielenkiintoinen oli kaupunkilehden otsikko kirkkoherran haastattelussa "suomalaisia vaivaa sitoutumiskammo". Otsikko on kuin suoraan myös  omista ajatuksistani. Yhteisten asioiden hoidossa huomaa sen selvästi. Uusien ihmisten mukaan saaminen on vaikeaa, vastuuta ei haluta ottaa.  Itse olen opetellut uutta elämäntapaa, sekä sellaista, jossa yhteiset asiat mahtuvat hyvin arkeeni ja toisaalta sellaista, jossa osaan ottaa oman tilani ja aikani jaksaakseni sitten taas viedä eteenpäin arkisia tärkeitä asioita. Näillä kahdella asialla on hieno mahdollisuus nivoutua yhteen toimivasti.

Iltapäivällä on parasta selata lehdet vielä uudelleen, eikä taida olla mahdoton ajatus tämän päivän aikataulua pohtiessani sekään, ettenkö kävisi kirjastossa lukemassa taas vähän muitakin lehtiä. Se kun kuuluu nykyharrastuksiini, tarpeesta.