Tänään aamu alkoi kyynelin. Niin se vaan myötäkipu ja todellinen häpeä tunki ulos silmistä. Kipu siitä, miten Valkealassa, tuossa naapurikunnassa, oli rikottu kotirauhaa, ja häpeä siitä, miten ihminen voi olla ihmiselle susi. Asiasta on sivun kokoinen uutinen Kouvolan Sanomissa ja nettilehdessä sama juttu on luettavissa (www.kouvolansanomat.fi). Olen syvästi pahoillani !

**************************************************

Kansanedustaja Pekka Kuosmanen (kok) on herännyt. Hän kirjoittaa samaisessa aamulehdessä Helsingin Yliopiston Kouvolan käännöstieteen laitoksen asioista. Hampaisiin jää nyt sosiaalidemokraattinen opetusministeri Antti Kalliomäki. Hän kun on vastannut Kuosmasen kysymykseen epätarkasti, kertoo Kuosmanen. Siinä olen Kuosmasen kanssa samaa mieltä, että koko keskittämispolitiikka, jota Suomessa viedään eteenpäin on vahvasti sosiaalidemokraattista hapatusta. Tosin onhan hallituspuolue keskustakin unohtanut omansa, maaseudun haja-asutusalueet, aivan suvereenisti. Kaikki halutaan keskittää muutamaan nk. kasvukeskukseen.

Odotan Veikko Vennamon -tyyppisiä todellisia kansanpuolustajia. Tosin aika ei ole ehkä vielä ihan kypsä.

************************************************** 

Pieni kommentti vielä vaalirahoitukseen. Samainen KS uutisoi tänään koko vaalipiirin vaalirahoista. Isoja rahoja käyttävät jotkut miesehdokkaat. Aika erikoinen lause oli tämä: "Larikka (kok) tavoittelee  myös 50 000 euron kampanjaa."

Koko vaalikampanjarahoitus saa hassun sävyn. Ihan niinkuin kampanjoinnissa olisi oleellista, kuinka paljon rahaa palaa. Olen sekä järkyttynyt siitä, miten vaalirahoitukseen suhtaudutaan että siitä, että summat ovat noin isoja. En ole koskaan oikein tarvinut miettiä asiaa, koska en ole itse ollut näin lähellä mukana. 

Valitaanko Kymen vaalipiiristä todella vain rahalla tulevaisuuden tekijöitä eduskuntaan?

************************************************** 

Olen tänä aamuna entistä vakuuttuneempi siitä, että se ihmisläheinen asiainhoito ja se turvallinen, tavallinen arki, jota ajan ovat yhä väkevämpi vaihtoehto tämän päivän Suomessa.

Minua tarvitaan!