Olen tänään menossa Lappeenrantaan. Siellä on Lappeenrannan paikallisosaston 40 -vuotisjuhla. ONNITTELUT juhlivalle puolueosastolle!  Lappeenrantaan tulee myös kansanedustaja Toimi Kankaanniemi pitämään juhlapuhetta. 

Kankaanniemi kiinnitti huomiota eduskunnan talousarviokäsittelyissä maaseudun kehittämiseen. Mielestäni se on vastuullista ja oikein. Onhan kummallista, että keskustalainen hallitus ja pääministeri kantavat vastuuta, mutta maaseutu autioituu ja ihmiset ovat eriarvoisessa asemassa asuessaan kotiseuduillaan Suomen syvillä maaseuduilla.

Suomessa eletään tällä hetkellä kovin voimakkaasti uuskaupungistumista. Kaikki halutaan tunkea muutamiin kasvukeskuksiin kuin sardiinit samaan purkkiin. Steriilisti siellä sitten hoidetaan kuin liukuhihnalta synnytyksestä kuolemaan kaikki. Vaihtoehtoisesti saa toki valita, haluaako maksaa koko ikänsä todella kallista asumista ja sen tuomaa velkataakkaa hienostolähiössä vai vähän tavallisemmalla asuma-alueella.

Se, joka ei tähän pysty, syrjäytyy. Syrjäytymiseenkin on oma steriili hoitoputkensa. Kapenevaan korkeakouluverkkoomme voidaan kohta perustaa ihan oma tieteenalansa, syrjäytymistiede.

Se ei ole oikein. Meillä tulee olla mahdollisuus ja oikeus asua kotiseuduillamme niin, että elämällä on edellytykset hyvään, tavalliseen arkeen. Tiedän, tiedän, olen jo vähän myöhässä, sillä niin monet kyläkoulut on jo saatu hengiltä, monet postitoimistot ovat kylmenneet ja viimeisetkin junat ajavat asemilta ohi, kovaa vauhtia. Nykyisin siis jännitetään sitä, mistä tuvasta viimeiseksi valot sammuvat.

Kyllä tarttis tehdä jotain!