Kuuntelen Päivi Räsästä aamutelkkarissa olevassa haastattelussa. Hän perustelee ja kuvaa toimittajalle terveydenhoidon ennakoivien satsauksien merkitystä yhteiskunnalle. Toimittajan mielestä se on toiveajattelua, se tulee esiin sivulauseessa.

150 miljoonaa euroa sairaanhoitajien palkkohin lisää ja 150  miljoonaa uusien sairaanhoitajien palkkaamiseen, erityisesti ikäihmisten hoivaan. Tässä KD:n lääkkeitä hoitotyön tärkeiden ihmisten arkeen.

Aikuisneuvola on merkittävä lasten ja nuorten terveydenhoitopalveluiden jatke. Sitä KD haluaa. Henkilökohtaisesti haluaisin voimavarasatsauksia myös lastenneuvolan  ja kouluterveydenhoidon piikkiin. Viime vuosina näistä palveluista on juustohöylällä raavittu. Pitäisi palauttaa takaisin potkua näihin todella ennakoiviin palveluihin. Ainakin kouluterveydenhoito kantaa pitkään, onhan oppivelvollisuus takeena asiakkuuden pitkästä ajasta. Itse uskon tiedon ja ennakoinnin merkitykseen.

Myös henkisen hyvinvoinnin ylläpito ja siitä huolehtiminen vaikuttaa sairastuvuuteen. Masennusluvut ovat masentavia.  Henkinen hyvinvointi onkin monisäikeinen asia. Pelkkä fyysinen terveydenhoito ei riitä, myös työ- ja perhe-elämä vaikuttavat henkiseen  hyvinvointiin.

Nyt telkka kiinni ja menoksi, tänään on koko päivä omistettu koululle. Ensin työ sitten valtuustoseminaari kouluteemasta. Puhumme Kouvolan kouluverkosta, tai ainakin kuulemme paljon erilaisia esityksiä.