Seuraan Hesarissa Unto Hämäläisen vaaliblogia joka päivä. Se on kiinnostava sekä siltä osin, mitä Hämäläinen itse kirjoittaa että kommentoinnin osalta. Seuraan myös Kouvolan Sanomien, Kymen Sanomien ja Etelä-Saimaan yhteistä vaalinettiä, jossa pyörii myös poliittisten toimittajien yhteinen vaaliblogi. Blogissa on kirjoituksia jonkin verran, mutta ilmestyminen ei ole ennakoitavissa eikä kommentointi ole ottanut tuulta siipiensä alle. Se on harmillista, sillä pidän kirjoituksista tässäkin blogissa. On jo pelkästään hauskaa nähdä toimittajien kirjoittavan vähän "kepeämmin".

Olen pohtinut, onko kommenttien puute viite siitä, ettei Kymen vaalipiirin alueella netti ole vaaliväline?

Erityisesti pidin Kouvolan Sanomien toimittajan Kimmo Kankaan kirjoituksesta, jossa hän senssi-ilmoituksen tapaan haki sopivaa itselleen. (http://www.kouvolansanomat.fi/blogit/vaaliblogi2007/) En  tohtinut vastata. Etelä-Saimaan poliittinen toimittaja Urpo Laaninen kirjoittaa, ettei hän rohkene tehdä vaaliennusteita. Toki hän mainitsee pari nimeä, joiden tilanteen hän näkee olevan vaakalaudalla. Toisaalta hän kertoo epäonnistuneensa edellisessä vaaliennustessa.

Vaaliennusteista täytynee huomauttaa se, että olen odottanut kovasti ennusteita. Olen melkeinpä harmistunut, jos kukaan toimittaja ei jaa etukäteen paikkoja. Onhan tähän astiset ennusteet olleet ainakin minulle "loistavia". Kun oma nimi ei ennusteessa komeile, sitä ikään kuin parantaa kampanjointiaan kuin sika juoksua. Mielestäni poliittisten toimittajien pitäisi ehdottomasti kantaa kortensa kekoon ja kirjoittaa julki ne toimituksessa tehtävät veikkauslistat. Olen nimittäin satavarma, että nämä politiikan ammattilaiset tekevät omat eduskuntavaaliennusteensa kisaillen keskenään.

Kymen Sanomien poliittinen toimittaja Seppo Häkkinen kirjoittelee viimeisimmässä kirjoituksessa eri puolueiden nimihenkilöiden visiiteistä täällä Kymen vaalipiirin alueella. Hän ei ole huomannut, että Päivi Räsänen kävi jo kampanjavauhditusreissulla tammikuussa  (4.1.) Kouvolassa tai Toimi Kankaanniemi Lappeenrannassa   (14.1.).  Kouvolan Sanomat kirjoittivat Päivin käynnistä ja Etelä-Saimaa Toimin retkestä.

Kristillisdemokraatit hakevat muutosta Kymen vaalipiirin tilanteeseen, uskoivat analyytikot siihen tai eivät. Vaalimatemaattisesti kaikki politiikan harrastajat tietävät sen, että paikan valloittaminen ei ole mahdoton tehtävä, vaikka vaivaa se vaatii, aikaa se vie, mutta kyllä se vaivansa palkitsee.

 

**********************************************************

Ai niin, tänäänhän on suomalaisen kulttuurin päivä, Kalevalan päivä. Tämä päivä on myös minun ja Panun perheen "kulttuurin" päivä, onhan Kalevalan päivä meidän kihlapäivä. Vuonna 1988 helmikuussa kihlauduimme.  -Panu, lähdetäänkö tänään yhdessä vaalityöhön ?