Illalla olin Kouvolassa Keskuskirkossa kuuntelemassa  Anne Pohtamo-Hietasta ja Pauli Tuohiojaa. Kirkossa oli sanan ja rukouksen ilta.  Nyt olen lähdössä Helsinkiin OAJ:n vieraaksi. Testaan Räsäsen Päivin viime viikolla kritisoimaa junaliikennettä, miten paljon se juna tällä kertaa on myöhässä, vai onko.

Junajutuista sen verran, että  kerran syksyllä menin tyttäreni Aliisan kanssa Helsinkiin lauantaina ostamaan balettitossuja ja viettämään kulttuuripäivää. Ajoimme ensimmäistä kertaa Pendolinolla. Juna seisoi jossain Helsinkiä edeltävällä pikkuasemalla niin pitkään, että koko matka kesti pitempään kuin ennen vanhaan oikorataa edeltävinä aikoina.

Toisen kerran odotin KD:n Kouvolan kokoukseen myöhäissyksyllä vierasta Helsingistä. Silloin hän jäi kokonaan tulematta. Juna jäi jumiin vaihteen taakse  johonkin ennen Lahtea. Kun kokous oli ohi, soittelimme, että on parasta jatkaa takaisin kotiin. Kouvolan asemalle ei koskaan ehditty sinä marraskuun iltana. Todettakoon, että juuri tuona iltana lappasi lunta taivaalta enemmän kuin muistan aikoihin tulleen.

Kouvolan seutukunnan samoin toki erityisesti Lappeenrannan seudun kannalta luotettava ja toimiva junaliikenne on yksi merkittävä tulevaisuuden näkymä, joka tuo meille niin ekologisesti järkevästi liikennöintimahdollisuuksia kuin myös lähentää seutuamme pääkaupunkiseutuun nähden. Junaliikenteen luotettavuus on siis A ja O!

Nyt junailemaan!