"Tällä hetkellä niiden eläkeläisten verotus, joiden tulot ovat 13 000 - 36 000 euroa vuodessa, on kireämpi kuin vastaavan tulon saavilla palkansaajilla. Tämä epäkohta voitaisiin ratkaista esimerkiksi Veronmaksajien Keskusliiton esityksen mukaisesti eläketulovähennyksenä valtion verotuksessa. Enimmillään 500 euron suuruista vähennystä alettaisiin myöntää vuosittain eläketulon ylittäessä 12 000 euroa. Täysimääräinen 500 euron vähennys saataisiin 17 000 euron vuosieläkkeellä. Vähennys pienenisi asteittain eläkkeensaajan tulojen ylittäessä 20 000 euroa. Vähennyksen ansiosta verotus kevenisi reilulla puolella miljoonalla eläkkeensaajalla." (KD:n vaalitavoitteista)

 

KD haluaa eläkeläisten verotukseen kevennystä. Niin minäkin.  Näen tärkeäksi, että eläkeiset saavat sekä korotuksensa että indeksisidonnaisuuden asiallisesti sekä BKT:hen että hintoihin sidottuna. Verotuksen korjaaminen asialliseksi on myös tavoiteltava päämäärä. 

KD käy näissä vaaleissa kahdella pääkärjellä haastamaan kolmea suurta sekä toisaalta hallituspuolueita. Perheisiin panostaminen on toinen kärki, ikäihmisten asiat toinen. Olen molemmissa täysillä mukana.  Toripalautetta  tulee eläkkeistä, onhan aamupäivätorilla yleensä paljon ihmisiä liikkeellä, monella on omia tai lähipiirin kokemuksia eläkkeistä. 

Pienin tyttäreni oli tässä kerran huolissaan, olihan hän kuullut kahden tädin pohtineen toriteltalla, ettei noin "nuori" ehdokas voi olla kiinnostunut eläkkeistä. Lohdutin Aliisaa.  Päättäjänä olen monesta asiasta kiinnostunut, vaikka en ole tarvinut jotakin palvelua tai hyödykettä, etua tai tukea. Olen esimerkiksi saanut olla melko terve, silti olen hyvin vastuullisesti kiinnostunut sairaanhoidosta ja sen järjestämisestä.  Teen siis parhaani, eläkeasioissa, vaikka oma eläkeikäni on jossain hamassa tulevaisuudessa. Missä ? Sitä ei taida oikeasti tietää kukaan.  Yhteiset asiat eivät ole aina niin henkilökohtaisia, silti niihin voi paneutua, vastuullisesti.

***********************************************

Ai niin, palaan vielä hiukan blogikirjoitukseeni parin päivän takaa.  Kommentoin KS:n, KS:n ja ES:n yhteistä vaaliblogia, kirjoitusta, jossa kerrottiin eri puolueiden isokenkäisten käynneistä Kymen vaalipiirin alueella. Kirjoituksessa Kymen Sanomien toimittaja Seppo Häkkinen kertoi eduskuntapuolueiden vieraista, kaikista muista puolueista, paitsi Kristillisdemokraateista.  Kirjoitin palautteen kirjoitukseen niin kuin netissä on tapana, ihan asiallisesti ja omalla nimellä. Kommenttia, tätä palautetta, ei ole julkaistu.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja oli Kouvolassa 4.1. ja kansanedustaja Toimi Kankaanniemi kävi Lappeenrannanssa 14.1.. Päivin käynnistä julkaisi jutun Kouvolan Sanomat ja Toimin reissusta kirjoitti Etelä-Saimaassa toimittaja pitkät jutut kuvien kera. Hienoja lehtijuttuja molemmat!