Mieheni on ollut perjantaista veljensä luona Teneriffalla. Hän lensi sinne yhdellä lennolla ja tarkoitus oli lentää takaisin Manner-Espanjan kautta eilen illalla. Illalla tuli viesti, ettei lento pääse konerikon takia liikkeelle.  Saas nähdä, millaisia aamuviestejä saan puhelmeeni.

Itse junailen itseni Helsinkiin aikaisin aamusta. Siellä on valtiopäiväavajaiset. Presidentti tulee eduskuntaan, käymme kirkossa ja istumme juhlaistuntoa. Otan mustan housupuvun mukaan ja odotan, että mieheni tulisi suoraan lennosta katsomaan, miten eduskunta juhlii.

Kouvolan kaupungin valtuuston kaudet ovat välillä aloitettu kirkkohetkellä, toisinaan taas ei. Mielestäni on arvokasta, että me ihmiset nöyrrymme se tosiasian edessä, että Jumalan varjelusta on tärkeää pyytää niin kunnalle kuin valtiollekin. Olen iloinen, että kokoonnumme ekumeeniseen hetkeen Tuomiokirkkoon.

******************************

Monella on ollut huoli siitä, miten "opimme talon tavoille", kuten eräässä lehtijutussa kirjoitettiin. Voin lohduttaa, että todella tarvitsee opetella sitä, miten mennään hissillä omaan huoneeseen, suureen saliin, ryhmäkansliaan tai ryhmähuoneeseen.  Ensimmäinen viikko on sujunut suunnistaen. Eilen alkoi hymyilyttää, kun muistin, että eduskunnan joukkueet ovat innokkaasti suunnistaneet esimerkiksi Jukolan viestissä. Jos osaa suunnistaa eduskunnassa, pärjää kartalla kuin kartalla.