Pääministeri, hallitusneuvottelija Matti Vanhanen ilmoitti STT:n kautta meille rivikansanedustajille  hallitusneuvottelujen jatkajat. Olin  täysin ajan hermolla eilisessä "pienessä toiveessa". Olihan KD:n sekä vaaliohjelma että hallitusneuvottelupohja monessa osin varmasti lähempänä Keskustan linjaa kuin tulevien hallituskumppaneiden. Toisaalta demokraattinen matematiikka näytti hetimiten vihreää porukkaa neljänneksi puolueeksi tulevaan hallitukseen. Mediapainostus oli myös vielä luomumman vaihtoehdon puolella.

Omalta osaltani tämä tarkoittaa ensin pääsiäisen juhlaa ja sen jälkeen täysillä arkityöhön. Varaudun oppositiopolitiikkaan. Eduskuntatyön puitteet alkavat nyt hahmottua muutenkin, onhan avustajakysymykset järjestyneet, työrytmikin alkaa tulla omaksi "lukujärjestykseksi" ja arkinen toimiminen talossa, tarkoittaa  liikkumista ja asioiden "löytymistä", alkaa sujua.

Odotan  seuraavaksi toisten tekemää hallitusohjelmaa, kallistumme hiomaan oppositiosta käsin suomalaista arkea. Siinä on varmasti tekemistä, onhan hallituspohja hyvinvoivaa, rikasta tai hyvin toimeentulevaa kansanosaa syleilevää porukkaa. Köyhien ystävät ovat  kyykyssä, oppositiossa.