Nyt kirjoitan asioista, jotka eivät kyllä minulle kuulu, mutta näkyvät ja vaikuttavat arkeeni ja meidän kaikkien arkeen paljon. Odotin Keskustan ministerivalinnoista Kymen vaalipiirin osalta luomua ratkaisua, mutta jäin odotuksineni oppositioon. Kokoomuslainen Jyri Häkämies jäi siis ainoaksi kymeläiseksi pysyväiseksi ministeriksi.

Etelä-Saimaan toimittaja kyseli puhelimella mielipiteitä ministerivalinnoista illalla. Vilpitön riemu Kymen vaalipiirin miehekkäistä ratkaisuista ilahdutti tiistaipäivää. Onnittelut molemmille hallituspöydän ääreen yltäville!

Sanotaan mitä sanotaan, ministerin merkitys seudullisesti on tärkeä. Koko kaakkoisen Suomen hyvinvointiin on paljon merkitystä sillä, millaisia murusia hallituksen pöydältä tipahtelee ja miten hyvässä yhteispelissä seudun täysi tusina (lue: 12 kansanedustajaa) toimii. Itselläni on sellainen tuntuma, ettei tusinan henki ainakaan pahalta haise. Uuden edustajan on ollut helppo päästä porukkaan mukaan ja tuntuu hienolta huomata, että yhteiset asiat yhdistävät enemmän kuin vaikkapa aatteelliset erot tai kampanjoinnin aikaiset tiiviit tunnelmat.