Eilen olin KD:n Kymen piirin kokouksessa Valkealassa. Kokousta vietettiin lukiolla. Olen valmistunut samaisesta lukiosta, tosin eri rakennuksesta vuonna 85 ylioppilaaksi. Valkealan lukiosta on muuten valmistunut kaksi KD -kansanedustajaa, onhan Sakari Smeds kirjoittanut samaisesta lukiosta pari vuotta minua aikaisemmin myös.

Valkealan lukiolla pidetty eilinen puheeni oli historiallinen itselleni, olihan se ensimmäinen kansanedustajana pidetty puhe. Sain siis aloittaa sieltä, mistä minut on maailmalle vaikuttamaan lähetetty, omasta koulustani.  Eilisen puheen "gluu" oli perheiden arjen huomioimisessa. Perhepoliittinen ohjelmatyö ei tässä yhteiskunnassa mene hukkaan. Perheissä elää tulevaisuutemme! Perheiden hyvinvointi ja tasapainoisuus on yhteiskuntamme menestystekijöitä.

Valkealan lukiosta sai hyvät eväät. Koulu lisäsi sopivasti kodin jo antamaa kokemusta maailmasta. Yhteiskunnallisesta harrastuneisuudestani kyllä vastuutan sekä Hakon Kallea yläasteelta että Ratasvuoren Irmaa lukiosta, jotka molemmat innostivat tutkimaan tämän arkemme perusteita ja yhdessä elämisen rakenteita. Nautin aina sekä historiasta että erityisesti yhteiskuntaopin jaksoista. Opettajalla on merkitystä, molemmat kertoivat persoonallaan suorasti ja selvästi, miten maa makaa. Minä imin opetusta kuin mehua pillillä.

Valkealan lukiosta sai hyvät eväät jatko-opintoihin. Valkealan lukiosta on hyvä jatkaa edustajan puhe-elämääkin. Lukion auditorion pöntöstä on hyvä jatkaa!