Entinen esimieheni kävi eilen vieraana eduskunnassa. Häntä saatteli reilut parikymmentä työkaveriani Torkkarin ajoilta. Olin ylpeä tästä työporukasta ja toisaalta olin kyllä erityisen iloinen, että sain esitellä heille omaa, uutta työpaikkaa. Torkkarin koulusta on ponnahdettu moneen! Taidan olla silti ensimmäinen kansanedustaja siitä koulusta. Olen varma, etten ole viimeinen.

Ajattelen erityisen lämmöllä tätä esimiestäni. Hänen johdollaan opetin monia vuosia Tornionmäen koulussa ja pienten lasten äidin oli helppo hoitaa sekä työnsä että perheensä. Esimies oli joustava ja sitä kautta kannustava. Muistan vaikkapa sen, miten oma lapseni lähti ekalle luokalle yhtä aikaa kuin aloitin itse ekan. Sain käydä saattamassa lapseni kouluun ja kun ehdin omalle työpaikalle, rehtori siellä piti nimenhuutoa ja luokka odotti opettajaansa. Se on joustoa se!

Esimiehen toimilla on paljon merkitystä työssä viihtymisessä, työhön sitoutumisessa ja jaksamisessa. Hyviä eläkepäiviä, esimies!

******************

Ministerit ja ministeriöt toimivat eri tavoin. Ministeri Hyssälä vastasi kirjalliseen kysymykseeni 11.5. eduskunnan netin mukaan. Löysin vastauksen sivustolta eilen illalla. Kirjallista vastausta ei ole vieläkään tullut. Sen sijaan ministeri Sarkomaa vastasi kirjalliseen kysymykseen, sain edustajana ensin kirjallisen vastauksen ja vasta sitten vastaus oli netissä. Ehkäpä edustajasta on "ihan kiva" saada vastaus omaan kysymykseen itselle, ei pelkästään netin kautta itse etsien.