Olen liikuttunut siitä hartaudesta, jolla valtiovarainministeri Jyrki Katainen peruuttaa. Hän siivu siivulta juustohöylää sitä tasa-arvotupon lupausta, jolla hän ja hänen puoluetoverit menivät vielä maaliskuussa liput liehuen pitkin vaalikenttää hyvällä menestyksellä.  Palkkakuopissa makaa muitakin kuin hoitoalan henkilökuntaa. Tätä ei pidä nähdä niin, ettenkö pidä erityisen tärkeänä sekä palkankorotusta että uusien työtovereiden saamista hoitoalalle. Mutta kuka on unohtanut kirjastotyöntekijät, siistijät, lastentarhanopettajat, perhepäivähoidonohjaajat ja perhepäivähoitajat. Varmasti vieläkin unohtuu joitakin palkkakuoppiinsa unohtuneita.

Kunta-alan tutkimuslaitos kertoo, että naisten ja miesten kunta-alan palkkatason tasa-arvo maksaisi 640 miljoonaa. Naisen kuntapalkka on 80 % miehen palkasta. Tekemistä riittää, riittääkö rohkeutta? Tässä kohden oli helppo yhtyä edustaja Tennilän kysymykseen kuin yhdestä suusta: miten hallitus vastaa huutoonsa tasa-arvotupoilusta?

**********************

Nykytekniikka on jännittävää. Kesken kyselytunnin tekstarimerkit vinkuivat, puhujien kännykät vouasivat ja taisi jokin kännykkä soidakin. Saas nähdä, miten kurittomaksi suuren salin kännykkämeno vielä menee. Olemme olleet vasta toista kuukautta tällä tiimillä koolla ja meno on melkoisen vinkuvaa. Tosin sain minäkin pienimmän tyttäreni viestin: Sä näyt telkkarissa. Puhelimeni oli äänettömällä ja löysin viestin paljon myöhemmin. Yhteiskunnallinen aktiivisuus voi herätä vaikkapa sitten äidin kuvaa odottaessa.

**********************

Hilpein kysymys naurun määrällä mitattuna oli KD-kolleegani  Bjarne Kalliksen kysymys lokkiongelmasta länsirannikolla olevassa pikku kylässä. Ei siinä mitään nauramista ole. Etelä-Saimassa kerrottiin samanlaisesta ongelmasta myös meidän lähikulmilla. Kuka haluaa asua lokinkakalla kuorrutetussa kodissa, ulkoilla varoen osumia ja nukkua korvatulpat korvissa, kun kirkuna on niin kovaa? Pelkästään kiinteistöjen arvo on todella uhattuna lokkiterrorin kynsissä.