Ulkoministeri Kanervan erityisasiantuntija Teija Tiilikainen vaati eilen Hesarissa keskustelua Natosta. Ihan hyvä niin. Itse olen jo hallitusohjelmakeskustelussa vaatinut nimenomaan nato-tiedon viemistä ns tavallisen kansan huulille. Kun liityimme EU:hun, EU-tietous jalkautui kirjaistoihin ja kyläkeskuksiin. En tarkoita sitä, että nyt pitäisi liittyä Natoon, mutta paha on keskustella, jos ei ole oikeaa tietoa.

Nato-kysymys on mielestäni koko kansaa koskeva kysymys niin kauan kun meillä on yleinen asevelvollisuus, Nato-asiat koskettavat jokaista, jos ei ihan henkilökohtaisesti, läheltä. Nato-kysymys on myös osalle suomalaisia erittäin fyysisesti lähellä siinä mielessä, että jos liittyisimme Natoon, osalle kansalaisista Naton rajalinja Venäjän kanssa tulisi naapuriksi. Natosta on siis hyvä keskustella, asianosaistenkin kanssa.

Sitä tulee pohdittua joskus, onko hallituspolitiikan strategia siinä, että kotimaiset puolustusvoimat niistetään köyhiksi ja sitten jatkossa on helppo todeta, ettei yksin pärjätä?

********************************************

Kouvolan Sanomien Vesala raportoi sunnuntaina, että pari kiloa on kadonnut Mielakan kuntopolulle sauvalenkille. Olen osaltani tappiolla Vesalan tuloksen suhteen. Olen myös varsin yllättynyt siitä, että Vesala vaeltelee sauvat käsissä pitkin mielakkalaista tannerta. Tässä kohden ihmistuntemukseni on mennyt vikaan, tai sitten Vesala on joutunut   t o d e l l a   panostamaan oman kuntonsa eteen. Vaikkei Vesala kuulukaan omiin henkilökohtaisiin tuttuihin  s i l l ä  tasolla, näppituntuma on se, ettei hän ole ihan kevyesti sauvalenkkityyppiä.  Onnea Vesalalle valitsemallaan tiellä! Minä ja kansanterveys tarvitsee edellä sauvojia.