Minun vapunviettooni kuuluu työ: olen monena vuonna tehnyt vappuna pihatöitä. Tänä vuonna en ole vielä ehtinyt pihalle asti. Olen askarrellut pyykkien kanssa, tuulettanut vuodetta ja virittänyt keittiötunnelmia muunmuassa munkkien avulla. Äiti-päivä siis! Munkki- ja pullapäivinä suosio on taattu :)

Tänään luin aamulehtiä ja pohdiskelin hiljaisessa keittiössä runsauden pulaa. Blogikommentoitavaa olisi ollut aamulehdissä hyvinkin riittävästi. Mainitsen vain esimerkkejä. Ensimmäiseksi kiinnostavaa on se, miten Tallinnan patsasjupakka on saanut ikäviä piirteitä. Mielestäni olemme 2000-luvulla kaukana siitä toisen valtion rajojen kunnioittamisesta silloin, jos toisen valtion virallisessa delegaatiossa joku pohtii ääneen hallituksen erotarpeita. Huh! Isoveljeilyllä on monet kasvot.

Siitä tulikin mieleeni ihana isovelijuttu. Soitin illalla pojalleni, että saattaa siskonsa pyörän luo iltahämärissä. Vappugospel loppui myöhään ja äitikuntoni hyytyi, kun hevi-gospel alkoi soida. Maijastiina tuli siis itsekseen kotiin. Kertoi, että veikka oli katsonut jäähallilla, kun hän meni pyörälle. Ihana isoveli!

Toiseksi mielenkiintoinen teema aamulehdissä oli tarjolla maailmalta vähän kauempaa. Ranskassa media on aloittanut pohdinnan presidenttiehdokkaiden parisuhdeasioista.  Onko politiikassa tarpeen pohtia perhesuhteita, parisuhteen laatua tai ylipäätään yksityiselämää? Sitä pohdin itsekin joskus omalta kohdalta, missä menee rajani. Toisaalta tosiasioissa pysyttäessä, onko mitään peiteltävääkään.

Meidän keittiössä on ruuhka. Maijastiina ja Panu-isä tekivät meille tortilla-ruokaa. Kutsu kävi.

Hyvää vappua tiedossa, tortillalla tai ilman! Vappu on tänään myös perheen vapaa- ja juhlapäivä.