Valtiovarainministeri Katainen (kok) ei rohkene valtion rakennushankkeisiin talouden ylikuumenemisen pelossa. Samaan aikaan eri puolella Suomea ihmiset ylikuumenevat erilaisten tyhjiin raukeavien lupausten takia. Eikö sitäkin ylikuumenemista voisi pohtia?

Kyselin eilen taito- ja taideainesatauksien perään. On ihanaa, miten opetusministeri Sarkomaa lupaa kymmenen hyvää, yksitoista kaunista opetukseen lisäpanoksella, joka raamissa on. Olen kysellyt laajamittaisen opintojen ohjauksen perään aikaisemminkin. Sekin on luvattu. Koulutuksen taso ei varmasti pala pohjaan, vaikka siihen soppaan lisäpanostuksia ihan oikeasti saataisiinkin.

Joskus myöhemmin, kun tämän ajan historiaa kirjoitetaan, on lienee nähtävissä se, että tämän ajan erityispiire on työ- ja koulutusmaailman suuri murros. Päättäjiltä vaaditaan paljon rohkeutta ottaa sekä suuria askelia uusiin suuntiin mutta myös pitää kiinni siitä tärkeimmästä, hyvästä suomalaisesta arjesta, jossa kaikenlaisilla ihmisillä on hyvä elää.

Eilen illalla osuin teatteriin. Helsingin kodistani kävelymatkassa on KOM-teatteri. Kävin katsomassa siellä esityksen, joka menee tänään viimeistä iltaa. Tuomo Aitta: Pidän sinusta huolta kuvasi erilaisten ihmisten moninaisia arki-iloja ja -suruja, vapauksia ja sidonnaisuuksia. Siinä esityksessä lähiverkostot ylikuumenivat, huolenpito kiristi pinnaa ja arki tarvitsi uusia tuulia.

Aamu-uutisissa kerrottiin, että mummonmökkikauppa ylikuumenee. Hinnat ovat pilvissä. Talviasuttava kuivalla maalla oleva vanha talo, "mummon mökki", saattaa maksaa 100000 € Päijät-Hämeessä. 

En suunnittele mökkikauppoja, käyn töihin.