Sipoo-päätös eilen oli Helsinkipäiväni kovin uutinen. Pidän Sipoo-päätöstä todella merkittävänä ennakkotapauksena. Hallitus lähti tielle, jolta ei ole paluuta. PARAS-hankkeen ja kuntapaineiden alla pakkoliitostie on synkkä ja kivinen. Ihmisillä ei ole tämän jälkeen turvaa kotikulmillaan. Aina voi tulla isompi ja pakkoliitättää itseensä. Metropolipolitiikka, jota erityisesti kokoomus ajaa, on ihmisen yliajavaa politiikkaa. Iltauutisissa (på svenska) pääministeri Vanhanen totesi, että tämä on keskustan linja. Näin Helsinki saa edukkaita tontteja, kertoo pääministeri.

Pakkoliitospolitiikka on lyhytnäköistä, rikkovaa ja jättää paljon haavoja arkielämään. Sinivihreä hallitus on kylmä ihmisten oman elämän kunnioituksessa. Sipoota ja sipoolaisia on lyöty oikealta suoralla!

Toinen torstaina hengityksen salpauttanut uutinen oli puolustusministeri Häkämiehen singnaali aseidenviennistä Afganistaniin. Nyt jäitä hattuun, Jyri hyvä! Toivottavasti pääsen päättämään kyseisestä viennistä. Mielestäni se ei ole tarpeen. Suomi on pääosin rauhanturvaajamaa. Ei kannata olla ensimmäisenä heittämässä lisää löpöä, tässä tapauksessa aseita, tulipesään. Jos suomalaista puolustusta halutaan kehittää ja vahvistaa, kannattaa keskittää omille kulmille toiminta. Tämän takia esim Sveitsin Hawk-hankinta ei enää iltauutisissa tuntunut missään. Onhan siinä suunta oikea.

**********************

Torstaina kävin vielä illansuussa Nurmijärvellä terveyskeskuksen vuodeosastolla. Mieheni eno saa hoivaa siellä, kun kotonaolo ei enää luonnistu. En aivan ollut varma, tunsiko eno meitä mieheni kanssa. Silti kalajutut ja silittäminen tuntuivat siltä yhteiseltä hyvältä, jonka takia kannatti ajaa mutkan kautta kotiin. Rajamäessä piipahdimme myös mieheni tädin ja hänen ysikymppisen miehen luona. Söimme yhdessä mansikoita ja jäätelöä, pohdimme arkielämän hyvintoimivia tukikuvioita ja vaihdoimme kuulumisia.

Suuren valiokunnan päivä oli monipuolinen, täynnä erilaisia uutisia ja tapahtumia. Oli hyvä kiertoajelu pitkin eteläistä Suomea. Seuraava valiokunta on parin viikon päästä. Kesäpäiviin mahtuu sitä ennen paljon lepopäiviä, jotain pientä toimintaa ja suuria tapahtumia. Kotimatkalla lähellä Kouvolaa alkoi suviseuralaisia parveilla asuntoautoineen maanteillä. Tervetuloa seudulle! Toivottavasti viihdytte.