Sain jo viime viikolla viestiä siitä, miten yhteisin varoin rahoitetaan rasistista ja ala-arvoista vähemmistöön kohdistuvaa ohjelmaa. Kysymys oli Manne-TV:stä. Koska en ollut itse nähnyt koko Manne TV:tä, ajattelin keskittyä ensin katsomaan yhden ohjelman, jotta tiedän, mistä puhutaan.

Olen lapsena ja nuorena ollut paljon raveissa, joten se villakoiran ydin,  tosielämä,  josta romaniväestön kohdalla usein heitetään huulta, on minulle oikein tuttua. Aikuiselämässäni puolestani olen ollut romanien kanssa tekemisissä muun muassa työni puolesta.

Lauantaina yritin katsoa illalla ohjelmaa. Ei siitä mitään tullut. Ohjelma on tuhruinen, vitsit huonoja. Juonettomuus ja tyhjänpäiväinen käsikirjoitus teki yrityksestäni kärsimyksen. Ymmärrän hyvin sekä romaniväestön että valtaväestön harmistumisen. Yhteisillä varoilla tehdään laadutonta viihdeohjelmaa, joka ei viihdytä eikä virkistä. Ehkä ohjelma kuvaa sopivasti tekijäryhmän omaa huumorintajua.

Edustan näkemystä, ettei yhteiskunnan tuella tarvitse tehdä vähemmistöryhmiä loukkaavaa ohjelmaa. Romanihuumoria on laadukastakin, eikä kyse ole siitä, etteikö itselleenkin voi nauraa. Ainakin minä saan parhaimmat "kiksit" erittäin hyvistä opettajavitseistä. Ohjelmatuotannosta vastaavan hyvä maku on kuitenkin Manne Tv:n kohdalla tehnyt mahalaskun. Sitä laskua maksamme sitten TV-lupamaksuilla.