Siinä todella kysymys meidän Suomen hallitukselle. Nyt ministeri Pekkarinen ei  olekaan Sipoo-asiassa jäävi. Jossain vaiheessa häntä vilauteltiin jääviksi. Pääministeri on ilmoitettu uutisissa jääviksi käsittelemään asiaa, mutta itse surkutellut myöhemmin, ettei haluaisi olla. Monta ministeriä ilmeisesti jää pois hallituskäsittelystä jääviyden puolesta.

Päättäkää nyt isot ihmiset, olettekos jäävit vai ei. Alkaa tuo jäävittely haiskahtaa siltä, ettei rohjeta tehdä päätöksiä. Ymmärrän sen, jos ei osaa tehdä päätöstä. Sitten pitää sanoa suoraan, ettei osaa. Sen sijaan, jos on kaikki tieto hallussa, muttei uskalla päättää, se on jo toinen juttu. Sipoo-tapauksessa on varmasti pelko pinnassa, onhan se sekä ennakkotapausluontoinen asia pitkään aikaan että myös varsin ikävä asia. Ei mitään hyvää mainosta millekään puolueelle.

Poliittinen päätöksenteko on välillä päättämistä ikävistä asioista. Näin on Sipoo-Helsinki -asiassakin. Vastuunkantaminen voi olla vaaleissa kylmä kyyti. Sekin on kestettävä, kun on leikkiin ryhtynyt. Tai sitten on tehtävä ihmisiä kunnioittava ratkaisu, vähemmistöä kunnioittaen.