Onko yksittäisen puolueen tai päättäjän moraali koko politiikan moraali? Sitä tässä on joutunut miettimään pitkät illat pari päivää. Kouvolalainen päättäjä on ihmeissään seuratessaan kokoomuslaista toimintaa. Selkeä esitys vedetään uusiksi poliisijohtoasiassa. Uusi puolue, uudet kujeet. Todelliset kujeet, näin voisi nähdä.

Aimo Ahti, Kouvolan kaupungin johtaja, pohti eilisessä Kouvolan Sanomissa, tarvitaanko seudulle ministeri, jotta "henki säilyy". Olen ihmeissäni kokoomuslaisen lyhytnäköisyyden kanssa. Kouvolalainen äänestäjäkunta lienee myös kokoomusonnen takana. Näinkö se palkitaan?

Olen vakuuttunut, että tässä asiassa vauhtisokeus, jota ministeripeli on aiheuttanut, tulee vielä saamaan oikeutta. En jaksa uskoa, että tämä olisi tässä. Ainakin itse haluaisin nähdä tässä vielä mahdollisuuden käydä keskusteluja ja perusteluja. Viimeinen nuija ei ole vielä pöytään kopsahtanut.

Avoimuus on yksi poliittisen puhtauden tae. Haluaisin jatkossa nähdä avoimuuden eri muodossa kuin nyt. Nyt avoimesti tuotiin lehdissä esiin se kähmintä, jota tässä asiassa käytiin.

Jatkan pohdiskelujani ja keskusteluja, sillä seutukuntamme tämän hetkinen rakenne vaatii poliisikeskuksen kokonaisuudessaan seudulle. On nähtävä, että toisilla on jo satama ja E 18 -hanke.  Silloin on tarjottava kaverillekin.

" Kaikki mulle heti nyt "  ei sovi tähänkään työhön, vaikka se kivaa tietty olisikin.