Tulin eilen illalla Kouvolaan. Tapasin illalla Tehyn väkeä. Illanviettoa juhlatunnelmissa  ( 25 v tehyilyä täällä kulmakunnalla) sävyttyi myös huolesta oman työn, työkavereiden ja koko alan mahdollisuuksien jatkosta. Tasa-arvotupolupaukset oli kuultu, mutta pelko hoitajien unohtamisesta elää.

Jäämme seuraamaan, miten Suomen hallitus hoitaa aikuisten oikeasti hoitaja-asian. Nyt se on huonosti hoidettu!

******************************

Luin illalla vielä paikalliset viikon lehdet uudelleen läpi. Olin kyllä Helsingin päässä käynyt ne lukaisemassa, mutta kotona on lukeminen toista. Silmiini osui toki poliisijohto-keskustelu. Erityisesti kaksi asiaa kävi silmiin. Edustajakolleega harmitteli isossa jutussa Kouvolan kohtaloa pala kurkussa. Toisaalta erityisesti lyhyet napakat olivat täyttyneet tekstiviesti-ihailusta, miten homma näin tulee hoidettua.

Kun poliisijohtouutinen ministerin Kotka-esityksestä tuli, aloin heti etsiä taustafaktoja päättäjien kanssa käytävää keskustelua varten valmistelun aikaisemmasta historiasta. On hienoa, että virkamiestasoista asiapohjaista tietoa ja suunnitelmia on tästä asiasta nimenomaan Kouvolan näkökulmasta. Tätä tietoa olen myös tarjonnut tällä viikolla jo osalle asian kanssa syksyllä toimiville päättäjille.

Toisen puolueen sisäisiin valtasuhteisiin ei ole puuttumista. Sen sijaan asian asiallisen käsittelyn kannalta on oikeat asiat tuotava esille niille päättäjille, jotka kantavat vastuuta. On sitten heidän vastuullaan, miten he lopulta toimivat.

****************************

Tänä aamuna iltapäivälehdet olivat täynnä ihailua perheistä, joissa isä käy neuvolassa lapsen kanssa. Se on hienoa, että isä käy! Minun lasteni isä, tuo mieheni, on käynyt jo 16 vuotta sitten neuvolassa poikamme kanssa ja  myöhemmin molempien tyttöjen kanssa myös. Erityisesti siinä vaiheessa, kun rintaruokinta ei ollut enää päällimmäinen asia, meistä saattoi lähteä kumpi vaan neuvolaan tai joskus molemmat.

Vanhemmuus on tosiaankin ollut arjen pyörittämistä ennenkin. "Ihan kiva", että iltapäivälehdet ovat heränneet tähän arkeen ainakin nyt.