Olen tehnyt kirjallisen kysymyksen erityisesti tyttöjen hyvinvoinnista. Mielestäni on huolestuttavaa se, miten mediat ovat pullollaan sekä muoti- että seksistisiä kuvia, joilla luodaan mielikuvia naisen ulkoisesta olemuksesta. Nuoret tytöt ja jopa lapset ovat paineessa oman ulkonäkönsä takia. Olen itse törmännyt tilanteeseen - en kotona -  jossa ekaluokkalaiset tytöt pohtivat laihdutusta ja omia ruoka-annoksiaan "sillä mielellä". Toki joskus lapsen ruoka-annosten tarkkailuun on tarvetta, mutta se on aina jo lääkärin ja muun terveydenhuoltohenkilökunnan asiaa se, toki yhdessä perheen kanssa.

Kouluterveydenhuollon tutkimuksesta on tihkunut tietoa, että joka viides yläasteikäinen tai lukiolainen tyttö kärsii väsymyksestä tai heikkoudesta. Se tarkoittaa usein aliravitsemusta, vähää unta tai liian vähää liikuntaa.

Näistä nykyhetken tyttölapsista kasvaa tulevaisuuden äidit! Olemme siis vahvasti luomassa tulavaisuuspolitiikkaa sillä, miten yhteiskuntamme panostaa, huolehtii ja turvaa naiseksi kasvamisen hyvässä ilmapiirissä.

Samalla haluaisin herättää myös mediaa pohtimaan, miten se kantaa vastuuta nuoristamme, naiskuvasta ja miehen mallista! On tärkeää huomata, että juuri media on merkittävä tiedonvälittäjä. Asennekasvattajana erityisen tärkeä tekijä, halusi se sitä tai ei.

*****************

Meidän tytöt kävivät Helsingissä äidin työpaikan tarkistamassa. Uskon, että heidän naiskuvalleen tekee hyvää nähdä äiti joskus hame päällä, korkokengät jalassa hymyhuulin. Kotilökäritkin ovat hyvät, hymyhuulin, mutta oman äidin näkeminen myös työoloissa saattaa olla uusi näkökulma "meidän äitiin".