Kasvoin eilen pölyrättiin kiinni, enkä malttanut matkustaa Helsinkiin valmiiksi kokousta varten. Tänään on siis mentävä todella aikaiseen junaan, jotta ehdin vähän tutustua kokousasiakirjoihin. Toki netissä voi katsoa asioista tärkeimmät tärpit, mutta en ole mikään kovin hyvä lukemaan näytöltä pitkiä pätkiä. Mielummin luen paperiversioita. Silmäni pitävät siitä. :)

Pääministeri Vanhanen tulee antamaan selvityksen EU-huippukokouksesta. Jälkipyykissä on taso ollut maailmalla aika alhainen. Puolalainen lehti julkaisi Merkelin kuvan, yläosa paljaana, ja Puolan veljekset siinä rinnoilla, kuin vauvat konsanaan. Puolalainen EU-toiminta ei ainakaan näin median kautta kovin korkeatasoiselta tunnu, sooloilihan Puola jo kokouksessakin omiaan. On kiinnostavaa kuulla, miten pääministeri on neuvottelut nähnyt.

Helsinki-päivä jatkuu kokouksen jälkeen suunnistaen Rajamäen suuntaan. Siellä on mieheni sukua. Kesäpäivä sujuu siis reissussa, Panu tulee mukaan iltapäivään. Keittiön pöydälle jää kotityölista aikamiespojalle: imuri odottaa tätä nuorta miestä.